Go to Top

Kako zmanjšati možnost, da se vam »utrga«

Enostavno pridejo dnevi, ko se nam zdi, da gre vse narobe in so se vsi zarotili proti nam. Sovražimo celo sami sebe. Če k temu dodamo še podjetniško dejavnost, dobimo recept za to, da se nam končno »utrga«. V nadaljevanju najdete nekaj učinkovitih načinov za dobro preventivo.

Kontrola emociKako zmanjšati možnost, da se vam »utrga«j oziroma čustev se v podjetništvu izkaže za eno izmed prepotrebnih »veščin«, saj nas lahko zanese na praktično vsakem koraku.

Dovolj spanca

Pomembnost spanca je in še bo poudarjena ničkolikokrat. Različne študije, ki obravnavajo pomanjkanje spanca in njegov vpliv na človeka imajo zelo podobne izsledke, in sicer rezultati so grozljivi.

Padec produktivnosti in čustvena nestabilnost sta tako le ena izmed posledic. Pustite elektronske naprave ob strani in pojdite spat »ob času«!

Občasno se je potrebno »izklopiti«

Tudi najbolj zagrizeni, potrebujejo čas, da se izklopijo in napolnijo baterije. Nekateri sicer stres prenašajo bolje kot drugi, vendar se morajo tudi prvi zavedati, da niso roboti.

»Razčistite« sami s sabo

Šala, da imate edinega pametnega sogovornika takrat, ko se pogovarjate s samim seboj, delno drži. Kak »pogovor« ali dva s samim sabo vam zagotovo ne bo škodil, kajti negativne misli vam dolgoročno ne prinašajo nobene koristi, pomenijo pa veliko srbi za prazen nič.

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja