Go to Top

Kako se izogniti napornim jutrom

Jutra so med delovnim tednom za veliko večino enostavno najbolj naporen in »tečen« del dneva. Le redko gre kaj tako, kot smo si želeli. Polijemo kavo, pozabimo torbo, obujemo nogavice različnih barv, se nekajkrat skregamo, itd. S pomočjo nekaj naslednjih nasvetov boste ta nepriljubljen del delovnega dne pričakali bolje pripravljeni in s precej manj možnostmi za napake.

Pripravite se že zvečerjutro

Če si večino stvari in opravil pripravite dan oziroma večer prej, je precej manjša možnosti, da boste na kaj pozabili. To vključuje (za nekatere) tako pripravo spiska delovnih nalog kot pripravo obleko za na delo.

Konstanten jutranji ritual

Ljudje bolje funkcioniramo po nekem konstantnem jutranjem »ritualu«, saj se tako bolje samoorganiziramo in tega obreda oziroma zaporedja obredov. Nekateri takoj planejo po kavi, drugi gredo najprej tja, kamor gre še cesar peš, tretji pa se zatečejo k hrani, da lahko začnejo funkcionirati.

Telefon in elektronske naprave pustite ob strani

V prvih nekaj urah delovnega dne smo daleč najbolj produktivni (saj smo spočiti za razliko od popoldneva, ko smo lahko pošteno »zmahani«), zato dragocene energije ne zapravljajte za brskanje po telefonu – razen, če morate biti dostopni 24 ur na dan ali ste na nujni nalogi -, ki je sicer lahko po zaslugi številnih aplikacij precej moteč dejavnik.

Pripravil: Gašper Meden

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja