Go to Top

Kako registriram podjetje? Na DATI gre hitro, enostavno in zastonj!

Dragi (bodoči) podjetniki, če ste se že kdaj vprašali, »kako registriram podjetje«, vam ponujamo odgovor na dlani. Registracija podjetja na VEM točki, prav tako pa prek portala e-VEM, je namreč popolnoma brezplačna. Z uvedbo VEM točk se je odpravil tudi velik del birokratskih ovir.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Čeprav morda še morda niti nimate jasne podjetniške ideje, a vas vse bolj mika podjetništvo, vas ne bo nič stalo, če se odločite za seminar, kjer vam predstavimo zadnje informacije glede zakonodaje in pravil ob registraciji. Natančno vam razložimo postopek, razčlenimo stroške, pregledamo morebitne novosti in težave.

Več informacij

Na Datini VEM točki vam nudimo celoten postopek registracije podjetja s pomočjo Datinega svetovalca. Vam pri tem ni potrebno storiti nič, razen tega, da prinesete osebni dokument, saj bomo za vse potrebno ob prijetnem uvodu na vaši poslovni poti poskrbeli mi. Tako vam bomo pomagali tako pri tem, katero dejavnost morate registrirati kot pri ustrezni izbiri imena podjetja oziroma firme, registraciji poslovnega naslova, odprtja transakcijskega računa in podobnih vprašanj, s katerimi se spopadajo osebe, ki se spogledujejo z (lastnim) poslom.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prvi korak, ko razmišljate, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja, je obisk našega brezplačnega seminarja.

kako registriram podjetjeKako registriram podjetje?

Ko ste se že odločili za vstop v podjetništvo, je sam postopek registracije podjetja ali samostojne dejavnosti enostaven. Fizična oseba, ki se odloči postati samostojni podjetnik, do svoje dejavnosti pride v roku treh dni, do družbe z omejeno odgovornostjo pa v roku enega tedna. Odkar obstajajo državne točke VEM (torej že deset let – Vse na Enem Mestu), za katero ima tudi Data ves ta čas vsa potrebna pooblastila, so zadeve na poti do uspeha še mnogo lažje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Več o tem, kaj potrebujete ob registraciji statusa samostojnega podjetnika, si preberite tukaj, o registraciji podjetja – družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) pa tukaj.

Nekaj koristnih nasvetov ob vprašanju kako registriram podjetje:

Za ustanovitev s. p. ali enostavnega d. o. o. ni nobenega razloga za obisk notarja, ki seveda ni brezplačen. Notarja je potrebno obiskati le v določenih primerih. Ste vedeli, da ime vašega podjetja lahko vključuje tuje črke? Da s. p. ne moremo zamrzniti, da pa lahko po 30. delovnem dnevu na »bolniški« uveljavijo refundacijo za čas, ko niso mogli delati?  Veste, da se s. p. obdavčuje po dohodninski lestvici, dobiček d. o. o. pa s 17 odstotki?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Med fiksne stroške poslovanja vaše dejavnosti ali podjetja spadajo knjigovodstvo, vodenje poslovnega računa (TRR) in zaposlitev oziroma prispevki. To so stroški, ki nastajajo tudi, če podjetje ne posluje. Ostale dodatne reči, od varstva pri delu do marketinga in oglaševanja podjetja, so vaša želja, vaša iniciativa, vaš trud. Ker vemo, da nismo vsi za vse, vam na Dati tako ponujamo vse dodatne storitve, ki jih potrebuje podjetnik – vodenje računovodstvaračunovodsko in davčno svetovanje, pravno svetovanje ter svetovanje s področja marketinga in spletnega nastopa.

Registracija podjetja še nikoli ni bila enostavnejša. Na DATI gre hitro, enostavno in zastonj!

Klikni in deli

Preberite tudi:

Še mnogo drugih reči, ki jih morate vedeti ob registraciji podjetja, vas čaka  na brezplačnem seminarju, na katerega se lahko prijavite preko spletnega obrazca ali na telefon 01 6001 530. 

 

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja