Go to Top

Kako odpreti masažni salon – kaj pri tem potrebujem?

Kako odpreti masažni salon? Ali za opravljanje masažne dejavnosti potrebujete ustrezno izobrazbo? Pojasnimo v nadaljevanju. Ko se boste odločili odpreti svoj salon, lahko postopek registracije s.p. ali d.o.o. opravite na DATA točki! Za termin pišite na data@data.si ali pokličite na telefon 01 600 1530.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kako odpreti masažni salon oz. kakšne licence so potrebne za izvajanje dejavnosti?

Kdor želi ustanoviti podjetje, v okviru katerega bo strankam v masažnem salonu nudil storitev masaže, mora registrirati dejavnost iz SKD z oznako 96.040 “Dejavnosti za nego telesa”. Sem spadajo dejavnosti za izboljševanje telesnega počutja in za sprostitev, ki jih opravljajo turške kopeli, savne, parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo (razen fizioterapevtskih) in podobno.

Za opravljanje masaže (z izjemo fizioterapevtske) zakon ne predpisuje posebnih pogojev. Pri tem ni zahtevana licenca, diploma ali potrdilo. Je pa to vsekakor dodana vrednost in poveča kredibilnost vašemu salonu!

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na DATI!

Za fizioterapevtsko masažo potrebujete strokovni izpit

Fizioterapevtska masaža spada pod oznako 86.909 Druge zdravstvene dejavnosti. V ta podrazred spadajo dejavnosti za človekovo zdravje, ki se ne opravljajo v bolnišnicah ali ki jih ne opravljajo zdravniki, temveč drugi zdravstveni delavci, usposobljeni za delo s pacienti (babice, fizioterapevti, psihoterapevti ipd.). Fizioterapevt oziroma fizioterapevtka mora pred pričetkom opravljanja poklica opraviti pripravništvo in strokovni izpit. V tem primeru gre torej za regulirano dejavnost. Fizioterapevti sicer lahko opravljajo zasebno zdravstveno dejavnost kot pravne ali fizične osebe.

Kdaj je smiseln popoldanski s.p.

Kako odpreti masažni salon – kakšen mora biti prostor?

Za opravljanje dejavnosti masaže morate zagotoviti ustrezen poslovni prostor. Masažni salon mora biti v prostorih ali objektih, ki ustrezajo zahtevam Pravilnika o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

Izračunajte si dohodnino

Kako odpreti masažni salon – kje uredim postopek?

Če že veste, kako odpreti masažni salon in bi radi začeli z dejavnostjo, se oglasite na DATA točki! Izkušeni referenti vas vodijo skozi celoten postopek registracije vašega podjetja. Če pa bi želeli individualen predhodni posvet, ga lahko opravite pri naših podjetniških svetovalcih. Za ponudbo svetovanja nam pišite na data@data.si ali pokličite na 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja