Go to Top

Kako odprem podjetje? Kje, koliko časa traja? Kako se pripraviti?

Kako odprem podjetje?

Kako odprem podjetje je eno izmed prvih vprašanj, ki si ga zastavi bodoči podjetnik. Kje lahko odprete podjetje? Koliko časa traja postopek registracije? Kako se pripraviti pred ustanovitvijo podjetja? V kolikor imate še dodatne dileme se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce! Dosegljivi so na 01/600-1530 ali na data@data.si. Termin registracije podjetja pa lahko rezervirate tudi preko spletnega obrazca!

Odprite s.p. ali d.o.o. na DATA točki!

Kako odprem podjetje, kako sploh začeti?

Pravijo, da je začetek vedno najtežji. In tudi pri vprašanju kako odprem podjetje je najverjetneje tako. V podjetju DATA zato za bodoče podjetnike pred registracijo podjetja organiziramo številne brezplačne seminarje. Svojo podjetniško idejo lahko preverite na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Po udeležbi na seminarju priporočamo, da izdelate vaš poslovni načrt. S tem postavite temelje vašega poslovanja. Smiselno je prebrati tudi zakonodajo, ki jo morajo podjetniki poznati (sploh ZGD-1). Vsekakor pa je potrebno preveriti tudi, ali morate za opravljanje dejavnosti izpolnjevati kakšne pogoje. Tudi pri tem vam lahko pomagajo naši podjetniški svetovalci! Za individualno svetovanje z njimi se lahko dogovorite na 01/600-1530!

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Kako odprem podjetje – s.p. ali d.o.o.?

Drugi korak pri odgovoru na vprašanje »kako odprem podjetje« je izbira oblike podjetja. V Sloveniji se podjetniki najpogosteje odločajo za odprtje s.p. in ustanovitev d.o.o. Katera oblika podjetja bo bolj primerna za vas lahko spoznate na našem drugem brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Na izobraževanju boste med drugim spoznali tudi bistvene razlike med s.p. in d.o.o. Če ste se pa že odločili za ustanovitev s.p., pa lahko prednosti in slabosti samozaposlitve spoznate na še enem našem seminarju. Enkrat mesečno namreč organiziramo seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kako odprem podjetje? Kje to storiti? Koliko časa traja?

Ko so odgovori na vprašanje »kako odprem podjetje« jasni, lahko na naši DATA točki brezplačno opravite postopek registracije podjetja. Postopek registracije s.p. oz. ustanovitve d.o.o. na DATA točki traja okrog pol ure. Skupaj z referentom pripravite vso dokumentacijo. Pri registraciji s.p. tudi sami določite datum odprtja s.p. Ta je lahko naslednji dan od dneva, ko opravite postopek registracije s.p. na DATA točki. Lahko pa izberete tudi katerikoli drugi datum, a največ 30 dni vnaprej od postopka registracije s.p. Družbenik(i) pri registraciji d.o.o. pa datuma za vpis d.o.o. v register podjetij ne določi(jo). Ima(jo) pa družbenik(i) vpliv na to, kako hitro bo oddana popolna vloga na sodišče ter tako vplivajo na datum ustanovitve d.o.o.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Kaj pa potem?

Ko je faza »kako odprem podjetje« zaključena, vas DATA ne pusti samih. Podjetnikom namreč nudimo vse na enem mestu. V pomoč pri poslovanju so vam naši pravni in davčni svetovalci. Vodenje poslovnih knjig pa lahko prepustite računovodskemu servisu DATA. Skupaj bomo rešili vse morebitne dileme, ki bi se vam pojavile na vaši podjetniški poti. V kolikor bi potrebovali naše storitve, pokličite na 01/600-1530!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja