Go to Top

Kako spremeniti ime firme?

Sprememba imena je precej pogost pomislek med podjetniki, ki so se zaradi takšnih in drugačnih razlogov odločili, da spremenijo ime svojega podjetja. Pri tem se (upravičeno) porajajo vprašanja, kakšen je postopek spremembe in koliko časa traja, kakopak pa so vedno v igri tudi stroški.

Kakšen je postopek spremembe imena firme?

Sprememba imena se opravi v nekaj minutah in brezplačno na VEM točki. Prisoten mora biti vsaj eden izmed družbenikov podjetja.

Referent  podjetniku pripravi čistopis Akta o ustanovitvi, ki ga družbenik podpiše. Sklep o spremembi imena firme se pri eno-osebni družbi vpiše v elektronsko knjigo sklepov. Čistopis akta o ustanovitvi oziroma družbene pogodbe referent po elektronski poti pošlje na registrsko sodišče. Sklep sodišča o spremembi imena firme podjetnik prejme v nekaj dneh na naslov podjetja.

O spremembi imena mora podjetnik obvestiti poslovne partnerje, računovodjo, davčno upravo, skratka vse institucije, ki so kakorkoli povezane s poslovanjem podjetja.

Kako lahko spremenim ime firme?Postopek spremembe imena firme lahko referenti VEM točke opravijo le za podjetja, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  1. Enoosebne družbe, ki imajo odprto e-knjigo sklepov (ali tiskano knjigo sklepov).
  2. Več osebne družbe, ki imajo družbeno pogodbo v VEM obliki.

V kolikor želite po registraciji spremeniti ime firme, to lahko opravite na katerikoli Vem točki v Sloveniji.

Razmišljate o registraciji podjetja? Vabljeni na Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Pripravila: Anja Grahek in Bogdana Rejc, DATA d.o.o.

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja