Go to Top

Kaj pa vi berete na dopustu?

Berete na dopustu? Četudi je dopust namenjen počitku, koristnih informacij iz sveta podjetništva ni nikoli preveč. Kot je postala sobotna navada, preverjamo, katere članke ste brali pretekli teden. Še vedno vas je najbolj zanimal članek o tem, če študent od delodajalca lahko zahteva povračilo stroškov za prevoz in malico, na drugem mestu DATINE lestvice branosti pa se je znašel tudi članek o tem, da je evidenca o izrabi delovnega časa zaposlenih zakonska obveza!

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Novi v podjetništvu? Preverite kaj vse, od A do Ž, morate vedeti? Pripravljeni? Zdaj!

Več informacij

Podjetniki, kaj lahko berete na dopustu?

Na vrhu DATINE lestvice branosti ostaja članek o tem, če lahko študent zahteva povračilo stroškov za prevoz na in iz dela ter za prehrano med delom. Če bi delodajalec študentu omogočal plačilo malice in prevoza, bi to lahko nakazovalo na elemente delovnega razmerja. Več: Ali lahko študent zahteva plačano malico in prevoz?

Prijava na izobraževanje

berete na dopustuNa drugo mesto pa se je tokrat uvrstil nov članek, in sicer o tem, da je evidenca o izrabi delovnega časa zaposlenih za delodajalce, ki zaposlujejo po pogodbi o zaposlitvi, zakonska obveza. Katere podatke mora vsebovati, si lahko preberete v Evidenca o izrabi delovnega časa zaposlenih je zakonska obveza.

Na tretjem mestu lestvice kraljuje članek o regulaciji dejavnosti dnevnega varstva živali, ki je požel kar nekaj zanimanj in komentarjev? Bi zaslužili v družbi štirinožnih prijateljev?

Četudi je dopust namenjen počitku, koristnih informacij iz sveta podjetništva ni nikoli preveč.

Klikni in deli

Na četrtem mestu lestvice pa se precej izenačeno izmenjujejo trije članki. Zanimalo vas je, kako sta regulirani dejavnosti dnevnega varstva starejših in čiščenja (npr. stanovanj, poslovnih prostorov itd.) ter kolikšna je omejitev polletnih prihodkov za osebe, ki opravljajo osebno dopolnilno delo.

Registracija podjetja? Seveda! DATINI strokovnjaki na vaša vprašanja odgovarjajo tudi poleti! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite po telefonu na 01 600 1530.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja