Go to Top

Kaj je potrebno preveriti pred spremembo dejavnosti podjetja?

Kaj je potrebno preveriti pred spremembo dejavnosti podjetja?Na naši Vem točki se je zglasil družbenik podjetja, ki je želel dodati dejavnosti v svoje podjetje. Izkazalo se je, da je njegova družbena pogodba pripravljena v notarski obliki. Pri notarju je dodal družbenika v svoje podjetje, ni pa dal notarju navodilo, naj pusti družbeno pogodbo v VEM obliki, da bo lahko v prihodnosti podjetnik postopke, ki jih lahko opravi na VEM točki (spremembo imena podjetja, naslova in sedeža podjetja, zastopnikov podjetja in dejavnosti) opravljal na VEM točki in mu za postopke sprememb ne bo potrebno plačevati.

Več o spremembah, ki jih lahko opravi podjetnik na Vem točki smo pisali tukaj.

Kaj mora storiti podjetnik preden se odloči za spremembo imena, sedeža ali dejavnosti podjetja?

Podjetnik, ki ima družbeno pogodbo podjetja v notarski obliki in bi želel spremembe podjetja opravljati na VEM točki, mora stopiti do notarja. Samo notarji lahko družbeno pogodbo spremenijo v VEM obliko (cena storitve, če ima družba 7.500 EUR kapitala je približno 200 EUR).

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Po obisku notarja pa lahko s tako pripravljeno družbeno pogodbo, eden od družbenikov opravlja postopke sprememb podjetja na VEM točkah. Kadar bo eden od družbenikov podjetja na točki VEM želel opraviti spremembo imena firme, dejavnosti podjetja, spremembo sedeža podjetja bo na postopek prinesel sklep družbenikov, ki ga podpišejo vsi družbeniki podjetja in ga referent VEM točke priloži k dokumentaciji podjetja, ki nastane pri postopku spremembe.

Za več informacij o postopkih sprememb podjetij na VEM točki, smo vam na voljo referenti VEM točke DATA.

Več o postopkih pred, med in po registraciji podjetja dobite na brezplačnem Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja