Go to Top

20. marec je prvi spomladanski dan – lahko tudi dan za izpolnitev vaše »spomladanske zaobljube«

Dvajsetega marca bo nastopilo spomladansko enakonočje in s tem tudi začetek pomladi. To je tudi astronomsko (in najbrž astrološko) gledano ena izmed prelomnic letošnjega leta. Zakaj ne bi novoletne zaobljube izpeljali letos pred prvim dnem pomladi? Je bila Vaša novoletna zaobljuba registrirati svojo dejavnost kot popoldanski s.p. ali polni s.p.? Izpolnite jo z obiskom naše brezplačne VEM točke in stopite bližje svojim podjetniškim ciljem.

Informativni izračun plače

Zakaj novoletne zaobljube propadejo?

V preteklosti je bilo že veliko napisanega o razlogih zakaj so novoletne zaobljube obsojene na propad. In tudi mi bomo navedli nekaj teh:

  • Alkohol: tradicionalna novoletna penina, kot tudi drugi »priboljški« za nazdravitev novega leta navadno povzroča mačka in to je navadno slab začetek za zaobljubo, ki zahteva samo-kontrole
  • Zaobljube ne vsebujejo jasnih in določljivih ciljev
  • Zaobljube naredite v času ko ste navadno preobremenjeni ali oblegani iz vseh strani
  • Zaobljube naredite, kljub temu, da se niste pripravljeni spremeniti

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Zakaj se ne bi zoperstavili vsem tem polenom pod nogami in preprosto začeli z pravo »spomladansko zaobljubo«? Večino zgoraj omenjenih težav se boste izognili že s samim časom nastanka zaobljube.

Kaj je pomenilo enakonočje v preteklosti?

Za stare Grke je po nekaterih koledarjih enakonočje pomenilo pričetek novega leta. Stari Rimljani so pred enakonočjem praznovali festival posvečen boginji Vesti. Stare kitajske kulture so povezovale ta čas z »yin-om«, kar je pomenilo ženstvenost. Bliže nam, pa so stare poganske kulture praznovale enakonočje s kresovi, ki so po njihovem izročilu pripeljali obilnejšo letino.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Registracija s.p. kot »spomladanska zaobljuba«

Vsak, ki si želi primerno pripraviti na uspešno izpeljavo poslovne ideje mu priporočamo izdelavo poslovnega načrta. Tako boste imeli jasno zastavljene cilje, pripravili se boste osnove, na katerih lahko naredite predstavitev podjetja za potencialne vlagatelje in dobili boste jasnejšo sliko Vašega poslovnega koncepta. Za vzorec poslovnega načrta in namige o tem kako ga pripraviti, se lahko obrnete na spletno stran Slovenskega podjetniškega sklada.

Pravni nasvet

Za uspešno izpeljavo registracije podjetja se obrnite na našo VEM točko DATA d.o.o.. Z več kot 20 let izkušenj svetovanja in podpore podjetnikom smo edinstveni v svoji ponudbi storitev potencialnim podjetnikom.

Za preostale…

V kolikor ne nameravate takoj registrirati podjetja, pa Vam lahko omenimo, da so Združeni Narodi 20. marec imenovali tudi za »mednarodni dan sreče«. Tako Vam želimo veliko tega…

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja