Go to Top

Izgovori, ki teptajo podjetnika v vas

Odločnost oziroma sanje so na popolnoma drugem polu kot pa izgovori. Če nas prvi ženejo naprej, nas drugi trdno zadržujejo na mestu in ubijajo marsikateri potencial. To velja tako za npr. znanstveno in športno področju, seveda pa tudi podjetništvo oziroma poslovne odločitve nasploh pri tem niso nikakršna izjema. V nadaljevanju preverite, da vas ne držijo nazaj naslednji tipi izgovorov.

Izguba “stabilne” službe in načina življenja

izgovoriEna izmed zelo zanimivih posledic recesije oziroma gospodarske krize po celem svetu je povečano število tistih, ki so se ob izgubi zaposlitve odločili za ustanovitev podjetja in precej jih je pri tem tudi uspelo.

Vendar vsi, od manj pa do najbolj uspešnih podjetnikov, poudarjajo, da je podjetništvo precej več kot delavnik od 8h do 16h s plačo na koncu meseca. Gre za spremembo načina življenja v celoti in nobena skrivnost ni, da pri tem marsikdo pogori.

Ustanovitev podjetja in pomanjkanje sredstev

Strah oziroma izgovori zaradi pomanjkanja finančnih sredstev so stalnica lestvice “top” izgovorov, da se kljub ideji ne premaknete iz mesta. Le redkokatere uspešne zgodbe so se pričele z valjanjem v denarju in brezskrbnim začetkom.

Celo megauspešni Michael Bloomberg (portal Bloomberg) v svoji avtobiografiji večkrat potoži, kako težki sta bili prvi dve leti, čeprav je bil v primerjavi z nekaterimi drugimi podjetniki dokaj izkušen.

Še malo bom počakal/a

Podjetniška različica novoletnih zaobljub. Čakanje na ugoden trenutek se ne splača, kajti ugodnega trenutka oziroma popolnih razmer ni nikoli. Napake in neuspehi so del procesa in ne prizanesejo nikomur.

Lahko pa se temu primerno prilagodite, se zraven kaj naučite in naslednjo priložnost konkretneje zgrabite!

Strah pred neuspehom

Tesna povezava s strahom pred zavrnitvijo ob pristopanju do nasprotnega spola je očitna. Kot že omenjeno zgoraj, so napake in neuspehi del poti do uspeha, kar priznavajo tako legendarni košarkar Michael Jordan kot tudi zdaj že pokojni Steve Jobs.

Vir: Entrepreneur

Naj vas omenjeni izgovori ne odvrnejo, da ne bi uresničili ali vsaj poskušali uresničiti podjetniških ambicij! V podjetju Data d.o.o. smo vam lahko pri tem v veliko pomoč, saj smo vam na voljo tako za podjetniška svetovanja in računovodstvo, kot tudi razna izobraževanja, med katerimi najdete taka, ki so primerna za začetnike pa tudi izkušene podjetnike. Nenazadnje pa je pri nas seveda možna registracija podjetja!

 

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja