Go to Top

Izdelovanje pletenin kot poslovna priložnost

Ko nas prvič v letu zazebe v roke, nam zapiha mrzel veter okoli ušes, nam še kako prav pridejo tople pletenine.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Prepoznajte poslovno priložnost in jo uresničite.

Več informacij

Po možnosti tiste, ki jih spletejo naše babice, morda celo iz prav posebno tople volne. Spomnimo se, kako smo včasih, ko se nam še ni tako mudilo, ko nismo imeli toliko opravkov čez dan in teden, lahko v roke vzeli pletilke in pletli.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pletenine in izdelki iz volne se vračajo in spet je trend nositi doma narejene pletenine. Pa naj si bo to kapa, šal, rokavice, nogavice ali pulover. Ste kdaj pomislili, da bi pletenje postalo vaš posel? No, če ne ravno posel pa možnost dodatnega zaslužka?

Ustanovitev podjetja na VEM točki

pletenineČe razmišljate, da bi izdelovali in prodajali pletene izdelke, potem se boste morali ustrezno registrirati. Lahko ustanovite podjetje in se v register vpišete kot samostojni podjetnik. Postopek registracije opravite brezplačno na VEM točki in ob registraciji izberete dejavnosti, ki smiselno zaokrožajo aktivnosti, ki zadevejo izdelovanje pletenih izdelkov.

Izdelovanje pletenin kot poslovna priložnost. #podjetništvo

Klikni in deli

Tako boste med dejavnosti svojega podjetja uvrstili dejavnost nabave volne (46.190-nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov), izdelava pletenih izdelkov (14.190 -Proizvodnja drugih oblačil, pokrival ter dodatkov in 14.390 Proizvodnja drugih pletenih in kvačkanih oblačil), lahko so to tudi unikatni izdelki (90.030-Umetniško ustvarjanje), ki jih date oceniti komisiji na Obrtno podjetniško zbornico (komisija za ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti), prodaja izdelkov (prek spleta 47.910-Trgovina po pošti ali internetu, 47.820 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah s tekstilijami in obutvijo, 47.990 Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic).

Ni nujno, da takoj prodajo izdelkov vršite v lastni prodajalni, kajti za podjetnika začetnika je najem prostora običajno velik strošek. Lahko zalagate druge trgovine s svojimi pleteninami (46.420 Trgovina na debelo z oblačili in obutvijo).

Ker obvladate veščino pletenja, se lahko organizirate tako, da zainteresirane posameznike na delavnicah učite pletenja in s tem služite (85.590-Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje).

Morda bo vaša dejavnost vključevala tudi uvoz in prodajo volne, če boste na primer na spletu navezali stike s proizvajalcem volne, ki še nima svojega prodajnega zastopnika na območju JV Evrope. Možnosti je še in še. Ni nujno, da ob ustanovitvi podjetja vpišete vse dejavnosti, saj jih lahko kadarkoli po ustanovitvi podjetja, brezplačno dodajate med obstoječe dejavnosti podjetja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Spletna stran in spletna trgovina vam bosta pomagali do strank

Brez spletne strani tudi v vašem primeru ne bo šlo. Dejstvo je, da podjetje danes mora imeti svojo spletno stran v kolikor želi resno poslovati. Kupci smo zmeraj bolj zahtevni in razvajeni ljudje in zmeraj bolj navajeni, da poiščemo izdelek, ki nas zanima na spletu, šele nato se odpravimo v trgovino oziroma danes je trend nakupovanje prek spleta.

Spletna stran povezana s spletno trgovino je danes pravilo za vse podjetnike, ki izdelujejo izdelke in jih želijo prodati v čim večjih količinah. Spletna stran in spletna trgovina predstavljata poslovanje brez meja. Si lahko zamislite, da vam v spletni trgovini naroči tople rokavice gospa iz Montreala, ki jo je navdušil vaš vzorec in lepa barvna kombinacija na rokavicah, šalu in kapi, ki jih ponujate v kompletu?

Pletenine so lahko lepo darilo v mesecu obdarovanj

Mesec december je čas obdarovanja, saj nas obiščejo vsi trije dobri možje. Ste pomislili morda, kako bi se vaši bližnji razveselili kape, šala ali rokavic, ki bi jih pričarale vaše spretne roke?

Nosili bi jih vso zimo in zagotovo povedali prijateljem, kdo jim je naredil kapo s tako duhovitim in lepim vzorcem. Prijatelji bi povedali svojim znancem in prijateljem in kar naenkrat bi se lahko zgodilo, da bi naročila za vaše čudovite pletene izdelke začela deževati. Čas bi bil, da svoj hobi spremenite v dejavnost in začnete prodajati vaše izdelke. Trg-potrošniki oziroma stranke so vam to jasno povedale.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Bi želeli več informacij o podjetništvu, o postopkih, ki jih lahko urejate na VEM točki Data? Potem vas vabimo, da se udeležite naših izobraževanj, ki vam bodo pomagala zbrati pogum, informacije in znanje, ki ga boste potrebovali na vaši podjetniški poti.

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d. o. o.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja