Go to Top

Ali hobi res lahko postane posel?

Vsak izmed nas ima kakšen hobi oziroma se s čim ukvarja ljubiteljsko. Morda radi kuhate in pečete, morda izdelujete nakit, unikatne (lesene) izdelke ali ustvarjate iz papirja. Morda je vaš hobi zbirateljstvo ali pa sta vam blizu fotografiranje in slikanje. Morda za sprostitev zaigrate na inštrument ali uživate v različnih športnih dejavnostih. Skratka, različnih hobijev je ogromno.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate željo po dodatnem zaslužku? Prinese vam ga lahko tudi vaš hobi.

Več informacij

Želja po dodatnem zaslužku, naveličanost vsakdana ali opravljanje tistega, kar nas ne veseli, so večinoma glavni razlogi, da se posamezniki odločajo za samostojno podjetniško pot. Svoj hobi torej spremenijo v posel. Dobre ideje so povsod okoli nas, le prepoznati jih moramo kot podjetniško priložnost.

Kako hobi lahko postane posel?

hobiNajvečkrat si za dejavnost podjetniki izberejo tisto, o čemer so že dolgo premišljevali, niso pa vedeli, kako se posla v resnici lotiti. Mnogo jih v svet podjetništva stopi prav preko svojih hobijev, ki lahko že kmalu postanejo dober vir dobička.

Hobi vsekakor lahko prinese idejo za dober posel. Pomembno je le, da svoj hobi oziroma idejo opremite z dobro zgodbo. Marsikdo je popolnoma preprost in na videz »brezvezen« izdelek uspešno prodajal ravno zaradi zgodbe v ozadju. Ta je navdušila ljudi – stranke, ki so izdelek množično kupovali.

Kaj morate torej storiti? Najprej razmisliti, kaj vas pritegne, kaj zares radi počnete, kateri hobi imate najraje. Ideja mora namreč biti vaša, ni dobro, da jo posnemate.

Razmislite, kako bi določen izdelek ali storitev strankam nudili na drugačen način, kot je ustaljena praksa. Dovzetni morate biti za informacije iz okolja – opazujte, kaj ljudje potrebujejo, kaj je popularno, česa primanjkuje. Lahko pobrskate tudi po spletu in preverite, s čim se ljudje uspešno ukvarjajo v tujini. Morda česa podobnega pri nas še nimamo.

Pri iskanju pravih idej vam pomagamo tudi na našem brezplačnem seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Preverite razpisane termine in se prijavite.

Kje dobite podjetniško znanje?

Ko bo vaša ideja izoblikovana, potrebujete še zadostno količino podjetniškega znanja. Veste, kaj vse Data nudi podjetnikom na začetku njihove karierne poti? Naša podpora podjetjem je celovita, saj želimo, da podjetja stojijo na trdnih temeljih. Vse naše storitve preverite tukaj.

Preden vstopite v svet podjetništva, vsekakor priporočamo obisk dveh seminarjev, in sicer Prednosti in slabosti samozaposlitve ter Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Oba sta brezplačna.

Poleg dobre ideje in zadostne količine znanja, ki ga je treba nenehno nadgrajevati in dopolnjevati, pa je potrebna še vztrajnost. Brez nje ni podjetniškega uspeha.

Prijava na izobraževanje

Se vam je med branjem utrnila ideja za posel? Registracijo podjetja lahko kadarkoli opravite na VEM točki DATA! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530. Naši podjetniški svetovalci vam bodo rade volje priskočili na pomoč!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja