Go to Top

Gospodarska rast na območju evra višja za 1,5 odstotka

Po poročanju Evropskega statističnega urada Eurostat je območje evra v lanskem letu doseglo gospodarsko rast v višini 0,3 odstotka. Gre za primerljivo gospodarsko rast s četrtletjem pred tem in v skladu z predvidevanji evropskih analitikov.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Katere zakone morate podjetniki obvezno dobro poznati? Kako se lahko pravilno pripravite na prve obiske inšpektorjev? Na vaša vprašanja vam odgovorimo na seminarju.

Več informacij

Rast se je povečala tudi v drugih državah članicah EU

gospodarska rast

V celem lanskem letu pa se je po podatkih Eurostata obseg bruto domačega proizvoda 19 držav z evrom povečal za 1,5 odstotka ter za 1,8 odstotka v vseh 28 državah članicah Evropske unije.

Obseg BDP v EU se je v zadnjem lanskem četrtletju prav tako povečal za 0,3 odstotka glede na četrtletje prej.

Najvišjo gospodarsko rast dosegla Slovaška

Na letni ravni je bila gospodarska rast v EU 1,8-odstotna. Kot pravijo na Eurostatu, so najvišjo rast dosegle Slovaška (4-odstotna gospodarska rast), Romunija (3,8-odstotna gospodarska rast), Poljska (3,6-odstotna gospodarska rast) in Španija (3,5-odsototna gospodarska rast).

Obseg BDP se je v lanskem letu skrčil le v Grčiji (-1,9 odstotka) in na Finskem (-0,2 odstotka). Za Slovenijo Eurostat še nima podatka.

Vir: Evropski statistični urad

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja