Go to Top

Gospodarska klima v novembru 2016 zelo ugodna

Gospodarska klima je bila v novembru 2016 višja tako na mesečni kot tudi na letni ravni (za 1,0 oz. 2,8 odstotne točke). Gospodarska klima tako ugodna ni bila že od maja 2008.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Uspešen poslovni načrt vam pomaga, da se pripravite na to, kaj čaka podjetje v prihodnosti tako s vsebinskega, organizacijskega in finančnega vidika in si postavite dosegljive cilje.

Več informacij

Gospodarska klima višja na mesečni ravni

Gospodarska klima v novembru 2016 zelo ugodnaKazalnik gospodarske klime je bil novembra 2016 (8,0 odstotne točke) za 1,0 odstotne točke višji kot oktobra 2016 (7,0 odstotne točke) in za 11,2 odstotne točke višji od dolgoletnega povprečja, je sporoči Statistični urad RS. Tako ugodne gospodarske klime v Sloveniji nismo imeli že od maja 2008, ko je bila vrednost tega kazalnika 8,6 odstotne točke.

Na dvig tega kazalnika na mesečni ravni so vplivali kazalniki zaupanja v trgovini na drobno (za 0,4 odstotne točke), v predelovalnih dejavnostih (za 0,3 odstotne točke) in storitvenih dejavnostih (za 0,2 odstotne točke). Kazalnik zaupanja potrošnikov in kazalnik zaupanja v gradbeništvu nista vplivala na spremembo na mesečni ravni.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Gospodarska klima višja na letni ravni

Kazalnik gospodarske klime je bil novembra 2016 za 2,8 odstotne točke višji kot leto poprej, novembra 2015.

Gospodarska klima v novembru 2016 zelo ugodna! #podjetništvo

Klikni in deli

Na izboljšanje tega kazalnika na letni ravni so vplivali kazalniki zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 1,2 odstotne točke), potrošnikov (za 0,7 odstotne točke), v gradbeništvu (za 0,6 odstotne točke), v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke) in v predelovalnih dejavnostih (za 0,1 odstotne točke).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja