Go to Top

Gospodarska klima v Sloveniji v primerjavi z lani višja

Gospodarska klima oziroma kazalniki zaupanja v gospodarstvu so novembra dosegli 5,6 odstotne točke, kar je 0,6 odstotne točke manj kot oktobra letos, na letni ravni pa je zaupanje v gospodarstvo naraslo za 4,8 odstotne točke.

ekonomska analizaRazlog, da je gospodarska klima oziroma njen kazalnik na mesečni ravni upadel, je znižanje kazalnika zaupanja potrošnikov (za 0,5 odstotne točke) in kazalnika zaupanja v predelovalnih dejavnosti (0,3 odstotne točke), kažejo objavljani podatki Statističnega urada RS.

Na mesečno spremembo kazalnika so pozitivno vplivali kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnosti (za 0,1 odstotne točke), kazalnik zaupanja v gradbeništvu (0,1 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,1 odstotne točke)

Gospodarska klima izboljšana na letni ravni

Zvišanje kazalnikov, ki skupaj merijo, kakšna je gospodarska klima na letni ravni, je posledica zvišanja zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,2 odstotne točke), zaupanja v predelovalnih dejavnosti (za 1,9 odstotne točke) in zaupanja potrošnikov (za 1,2 odstotne točke).

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Naraščanje zaupanja v gospodarstvu je pozitivna novica za vse, ki se še odločajo ali odpreti svoje podjetje ali ne. Pri prvih korakih v svet podjetništva vam še pred ustanovitvijo podjetja svetujemo na našem Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Več informacij

Podatki Statističnega urada RS prikazujejo, da sta na letno spremembo gospodarske klime negativno vplivala kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odsotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,1 odsotne točke).

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja