Go to Top

Furs razrešil skoraj 70 odstotkov vloženih ugovorov na dohodnino

Z osebno vročitvijo je bilo v teh dneh izdanih dobrih 29 tisoč odločb o odmeri dohodnine zavezancem, ki so vložili ugovor zoper informativni izračun dohodnine, Finančna uprava RS (Furs) pa sporoča, da je dobrih 68 odstotkov vseh vloženih ugovorov že razrešila.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ste z eno nogo že v podjetništvu in bi se radi prepričali, če imate vse pomembne informacije? Mi vam jih povemo brezplačno!

Več informacij

Nakazilo na TRR v 30 dneh od vročitve

Furs razrešil skoraj 70 odstotkov vloženih ugovorov na dohodninoRok za doplačilo dohodnine je 30 dni od datuma vročitve odločbe. Prav tako pa bo v 30 dneh od datuma vročitve odločbe izvršeno nakazilo na TRR zavezancem, ki imajo vračilo dohodnine.

Zavezanci, ki se z odločbo o odmeri dohodnine ne strinjajo, lahko v 15 dneh od dneva vročitve odločbe vložijo pritožbo na naslov Finančne uprave RS. Pri tem še opozarjajo, da mora zavezanec kljub morebitni pritožbi davek plačati v 30 dneh od datuma vročitve odločbe.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Za vse ostale zavezance pa Furs nadaljuje postopke odmere dohodnine in bo odločbe izdala do 31. oktobra 2016.

Dohodnina 2015: številke

V zvezi z dohodnino 2015 je bilo izdanih 1.510.426 informativnih izračunov dohodnine (IID). Zoper izračune je ugovor podalo 2,8 odstotka zavezancev, od tega se jih je več kot polovica nanašala na spremembe ali dopolnitve podatkov o vzdrževanih družinskih članih. Če izločimo to kategorijo ugovorov, lahko rečemo, da je bilo v zvezi z dohodnino 2015 le 0,96 odstotka ugovorov zaradi dopolnitev podatkov v IID, so sporočili s Fursa.

Furs je razrešil skoraj 70 odstotkov vloženih ugovorov na dohodnino.

Klikni in deli

Od 29.025 odločb,  izdane zavezancem, ki so podali ugovore zoper informativni izračun dohodnine, jih skoraj 68 odstotkov z vračili, dobrih 24 odstotkov z doplačili in osem odstotkov brez vračila ali doplačila dohodnine. V tej tranši je skupaj 12.783.741 evrov vračil in 3.131.345 evrov doplačil. Povprečni znesek vračila znaša 650 evrov, povprečni znesek doplačila pa 445 evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir: Furs

Brali ste tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja