Go to Top

FURS opozarja na napako pri podpisovanju dokumentov

Nekateri zavezanci za dohodnino so naleteli na težave pri oddajanju vloge za uveljavljanje vzdrževanih družinskih članov prek eDavkov. Manjšo napako pri podpisovanju dokumentov so zaznali tudi na Finančni upravi, kjer so nam povedali, da večjih sistemskih napak pri oddajanju vlog sicer ni.

Izračun dohodnine 2017 – olajšava za otroke

Informativni izračun dohodnine za leto 2017

>>> Vas mika dodaten zaslužek? Ustanovitev podjetja je preprosta! Koristne informacije pa so vam brezplačno na voljo na našem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Na Fursu so zaznali napako

Kot so povedali na Fursu, se napaka “komponenta za elektronski podpis ne najde certifikata v shrambi” pojavi pri podpisovanju dokumentov v OS Windows 10 v brskalniku Firefox verzija 58.01 in novejših različicah. Ter v MAC OS X v brskalnikih Safari in Chrome. Vsem uporabnikom zato predlagajo, da do eDavkov dostopajo z drugim brskalnikom, ne s Firefox-om. To pa velja le za tiste, ki do eDavkov dostopate s certifikatom.

Če imate kljub temu težave pri oddajanju vloge za vzdrževane družinske člane, lahko tehnično pomoč dobite na telefonski številki (05) 2976 800. In sicer od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro.

>>> Potrebujete davčno svetovanje? Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530!

Vzdrževane družinske člane lahko uveljavljate do 20. februarja

Na Fursu so nam povedali, da je do tega trenutka vlogo za uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini prek spleta oddalo 60 odstotkov zavezancev več kot v enakem odboju lani.

napakoVzdrževane družinske člane pri dohodnini 2017 sicer lahko prek spleta uveljavljate še do 20. februarja. Medtem ko pisne vloge ne morete več oddati. Skrajni rok se je namreč iztekel 5. februarja. Boste pa lahko, ne glede na način oddaje vloge, morebitne spremembe Fursu sporočili še v ugovoru na informativni izračun.

>>> Hitrejše vračilo dohodnine, če boste uporabili eDavke

Če potrebujete nasvet, kaj se vam najbolj izplača, vam nudimo davčno svetovanje. Za informativni izračun pa lahko uporabite tudi naša dva kalkulatorja.

Izračun dohodnine 2017 – olajšava za otroke

Informativni izračun dohodnine za leto 2017

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja