Go to Top

Evropske nagrade za podjetniške projekte

Javna agencija Spirit Slovenija je objavila natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2017. Rok za prijavo podjetniških projektov je 13. junij 2017. Dva izbrana slovenska predstavnika se bosta za nagrade pomerila v evropski konkurenci.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Stopite v svet podjetništva dobro pripravljeni!

Več informacij

Natečaj je namenjen vsem lokalnim, regionalnim in nacionalnim organom v EU in pridruženih državah v okviru Programa za konkurenčnost in inovacije (Islandija, Norveška, Srbija, Turčija).

Ali veste, da je leta 2010 to prestižno evropsko nagrado dobila tudi Data d.o.o.? Najboljši smo bili v kategoriji “Izboljšanje poslovnega okolja” s projektom “Program pomoči in usposabljanja podjetnikov za manjšo umrljivost podjetij”. Zadali smo si spodbuditi ustanavljanje podjetij ter hkrati zmanjšati njihovo sicer zelo visoko umrljivost.

Prijava na izobraževanje

Želite sodelovati?

K sodelovanju za prijavo podjetniških projektov so vabljene vse podporne institucije za podjetništvo in inovativnost, ki imajo status nacionalne organizacije, mestne ali krajevne skupnosti, regije in druge skupnosti, pa tudi javno-zasebna partnerstva med javnimi organi in podjetniki, izobraževalni programi in poslovne organizacije.

Dobrodošle so tudi čezmejne iniciative, a le, če bodo njihovo nominacijo skupno podale vse vpletene države.

Pri izboru se bo slovenska žirija osredotočala predvsem na izvirnost in izvedljivost projektov oziroma dobrih praks. Zanimal jih bo njihov vpliv na lokalno gospodarstvo in na izboljšanje odnosov med lokalnimi interesnimi skupinami. Vprašali se bodo tudi, če je pristop mogoče ponoviti še kje drugje v Evropi.

Prijava na izobraževanje

Tekmovalne kategorije:

  • Spodbujanje podjetniškega duha
  • Naložbe v podjetniška znanja
  • Izboljšanje poslovnega okolja
  • Spodbujanje internacionalizacije poslovanja
  • Odgovorno in odprto podjetništvo

Rok za prijavo podjetniških projektov v Sloveniji je torek, 13. junij 2017. Posredovati jih morate na predpisanem obrazcu.

Prijava na izobraževanje

Kevropske nagradeako bo poteka izbor?

Izbor bo potekal v dveh fazah. Najprej bosta imenovana dva nacionalna predstavnika, ki bosta zastopala Slovenijo na evropski r
avni. Končne zmagovalce bo izbrala ugledna žirija Evropske komisije. Med finalisti posameznih držav bodo 23. novembra v Estoniji izbrali zmagovalce vsake kategorije ter glavnega dobitnika velike nagrade.

Lani je v izboru sodelovalo preko 300 projektov iz 31 držav. V Sloveniji je bilo prijavljenih 9 projektov med katerimi sta našo državo zastopala dva – v kategoriji “Naložbe v podjetniška znanja” je bil izbran projekt POPRI iz Primorskega tehnološkega parka, v kategoriji “Spodbujanje podjetniškega duha” pa je bil izbran projekt Kikštarter Kamnik, ki je bil prijavljen s strani Zavoda mladinski center Kotlovnica Kamnik. Med 18 najboljših v Evropi se je uvrstil prav slednji, ki pa je v finalnem izboru v Bratislavi moral prvo mesto prepustiti Portugalcem, so za naš portal povedali na Spiritu.

Več o nagradi

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva se podeljujejo za priznavanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu. Evropska komisija jih razpisuje že enajsto leto zapored. Nagrada je priložnost, da se dobre podjetniške prakse predstavijo širši javnosti in da se poveča zavedanje o dodani vrednosti podjetništva.

Obenem nagrada spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. Če ste med njimi tudi vi, se nikar ne obotavljajte. Vstop v svet podjetništva je enostaven, prepričajte se pri nas.

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Na skupinskem svetovanju bodoče podjetnike seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Pojasnimo vam, na katera vprašanja morate pripraviti odgovore ter katero dokumentacijo morate prinesti s sabo na ustanovitev podjetja ter kaj morate urediti po tem, ko opravimo postopek na točki VEM DATANaši podjetniški svetovalci in računovodski, davčni ter finančni strokovnjaki čakajo na vaša vprašanja na 01 600 1530, dobite pa jih tudi preko elektronske pošte data@data.si.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja