Go to Top

Evropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture

Prihajajo evropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture!

template_evropska_sredstva

Vlada RS je podprla javni razpis »Podpora novim kariernim perspektivam v letih 2017–2021«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad (ESS) pa bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,6 milijona evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Predmet javnega razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za kulturo, je sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture.

sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kultureEvropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture: za koga?

Brezposelne osebe, ki bodo v trenutku vključitve v projekt zaposlitve stare do vključno 29 let, bodo pod strokovnim vodstvom mentorja opravljale naloge in pridobivale znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje na določenem delovnem mestu. S tem se jim bodo povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del.

Prijavitelji (upravičenci) so lahko javni zavodi s področja kulture, vključitev posamezne osebe iz ciljne skupine pa bo trajala najmanj dvanajst mesecev v obsegu zaposlitve za polni delovni čas (glede na potrebe upravičenca). Javni razpis na ta način prispeva k vzpostavitvi spodbudnejšega delovnega okolja na področju kulture in k povečanju deleža zaposlenih od vključenih mladih v ukrepe na trgu dela.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Vir: EU Skladi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja