Go to Top

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja tudi v Bosni in Hercegovini

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je z letošnjim letom pričela veljati tudi v Bosni in Hercegovini, obveščajo na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Vsak, ki dela v vašem podjetju, mora imeti ne glede na status opravljen izpit iz varnosti in zdravja pri delu, saj vas lahko sicer v primeru poškodbe na delovnem mestu doletijo visoki regresni zahtevki zdravstvene zavarovalnice.

Več informacij

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja bo zamenjala papirnati obrazec

Republika Slovenije ter Bosna in Hercegovina sta v začetku letošnjega leta podpisali Dogovor o uporabi evropske kartice zdravstvenega zavarovanja na območju Bosne in Hercegovine.

Z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja sedaj tudi v Bosno in Hercegovino!

Klikni in deli

Na podlagi dogovora je papirnati obrazec SI/BIH 3 – Potrdilo o pravici do zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v Bosni in Hercegovini z začetkom letošnjega leta zamenjala evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

evropska kartica zdravstvenega zavarovanjaV Bosni in Hercegovini doslej le nujno zdravljenje in nujna medicinska pomoč

Od 1. julija 2008, ko je pričel veljati meddržavni sporazum o socialnem zavarovanju med Republiko Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, so lahko slovenske zavarovane osebe v času začasnega bivanja v Bosni in Hercegovini nujno zdravljenje in nujno medicinsko pomoč uveljavljale s potrdilom.

Na spletni strani zavoda pojasnjujejo, da bodo »v primeru začasnega bivanja v državah članicah EU, EGP in Švici, ter v Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji ter Srbiji izdali le eno listino, in sicer evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja«.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je brezplačna

Kot pojasnjujejo na ZZZS, lahko zavarovane osebe brezplačno evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja naročijo na spletni strani ZZZS ali s poslanim sporočilom na njihovo telefonsko številko. Podrobnejša navodila za naročanje evropske kartice zdravstvenega zavarovanja so na voljo tukaj.

Vir: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja