Go to Top

Električni skiro – nova modna muha ali poslovna priložnost za nekatere?

Električni skiro je dandanes v kateremkoli večjem mestu že skoraj bolj pogost kot navadno kolo in zanimivo je, koliko je dejavnosti povezanih z oddajanjem, prodajo, reklamiranjem teh skirojev in tudi dodatkov za ta mini prevozna sredstva. Poglejmo si, kako podjetnik registrira podjetje in dejavnosti, ki jih podjetnik mora imeti registrirane, v kolikor se ukvarja s prodajo teh električnih skirojev, popravilo teh in tudi prodajo dodatkov za skiroje.

Informativni izračun plače

Rezervirajte si termin za registracijo s.p. pri nas in našega referenta tudi povprašajte o postopku…

Registracija podjetja na naši VEM točki je brezplačna in hitra. Čez postopek Vas vodi izkušen referent, ki je tudi dober vir osnovnih informacij o registraciji ali poslovanju s podjetjem. Za termin nas pokličite na 01 600 1530.

Pred registracijo si je priporočljivo sestaviti seznam dejavnosti, ki jih boste izvajali za Vaše stranke. Dejavnosti se brezplačno registrirajo ali do-registrirajo na naši VEM točki in pomembno je da izstavljate račune le za dejavnosti, ki jih imate registrirane – v nasprotnem primeru ste namreč v prekršku.

V kolikor vas zanima hitra registracija podjetja ali s.p. nas kontaktirajte ali pa si rezervirajte brezplačen termin.

Električni skiro in proizvodnja preostalih motornih koles…

Električni skiro je lahko dobra poslovna priložnost. Ustanovite svoje podjetje. Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Električni skiro, kot tudi kolo s pomožnim motorjem je mogoče proizvajati le ob registraciji dejavnosti »Proizvodnja motornih koles« (SKD 30.910). Dejavnost vključuje tudi proizvodnjo delov in dodatne opreme za takšna kolesa z motorjem.

Želite imeti trgovino, kjer je električni skiro zvezda?

Tudi s prodajo takšnega »popularnega« izdelka je mogoče veliko zaslužiti, kaj šele s prodajo takšnih ali drugačnih dodatkov za skiroje. Sama trgovinska dejavnost ne zahteva posebne izobrazbe, zahteva pa izobrazbo vzdrževanje in popravilo takšnih skirojev. Za vzdrževanje in popravilo motornih koles in električnih skirojev mora nosilec dejavnosti imeti vsaj srednjo poklicno izobrazbo ustrezne smeri. Ta izobrazba je pogoj za pridobitev obrtnega dovoljenja. Po sami registraciji se izvede vpis v obrtni register – na podlagi obvestila, ki ga registrski organ (AJPES) posreduje Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

Pravni nasvet

Tudi električni skiro, ki vam je na voljo za izposojo, ni nikakršna tujka po večjih mestih…

Posebej po Ljubljani je videti veliko električnih skirojev namenjenih izposoji. Če bi želeli električni skiro oddajati, morate imeti na podjetju registrirano dejavnost »Dajanje športne opreme v najem in zakup« (SKD 77.210). Enako dejavnost je potrebno npr. registrirati tudi za izposojo SUP-ov, kajakov in drugih vodnih športnih pripomočkov.

Ste človek, ki rad pristopi k modni muhi v mestih malce drugače… kaj pa odprtje zasebne kolesarnice za električne skiroje?

Tudi z uspešno izpeljavo takšne ideje bi se najverjetneje dalo zaslužiti, saj tudi električni skiro potrebuje zaščito pred krajo in streho nad glavo. Za postavitev takšnega objekta boste morali pridobiti gradbeno in uporabno dovoljenje, pa tudi dovoljenje lokalne skupnosti. Potrebno bo registrirati dejavnost»Spremljajoče storitvene dejavnosti v kopenskem prometu – kolesarnic« (SKD 52.210).

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali pa jim pišite na data@data.si.

Pripravil: Rok Gros

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja