Go to Top

E-račun: Omogočeno pošiljanje za tuje pravne osebe

Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet

Dne 12.6.2015 je bila nameščena nova dopolnjena verzija spletne aplikacije UJPnet, in sicer so dopolnitve naslednje:

1. Obveščanje o zavrnjenih e-računih na e-naslove uporabnikov UJPnet

E-račun: Omogočeno pošiljanje za tuje pravne osebeVzpostavljeno je obveščanje o zavrnjenih e-računih na e-naslove uporabnikov UJPnet, ki so jih navedli na vlogi za dostop do UJPnet. Uporabniki UJPnet, ki na e-naslove ne želijo prejemati obvestil o zavrnjenih e-računih v zavihku »Nastavitve/E-račun« pri podatku »Obveščaj me o zavrnjenih E-računih na moj e-naslov« odstranijo kljukico ter to potrdijo s klikom na gumb »Shrani nastavitve«.

2. Zavihek »E-računi/Moji prejemniki«

V seznamu prejemnikov je dodan podatek o viru prijave:

  •  Proračunski uporabnik – prijava je poslana s strani proračunskega uporabnika,
  •  Ponudnik e-poti – prijava je poslana prek ponudnika e-poti,
  •  Banka – prijava je poslana prek banke.

3. Zavihek »E-računi/Uvoz«

Vzpostavljena je kontrola obveznih podatkov v skladu z dokumentacijo standarda eSlog (verzija 1.5 in 1.6). Glede na navedeno UJPnet ob uvažanju oziramo pošiljanju e-računov samo opozori na manjkajoče obvezne podatke. Opozarjanje na manjkajoče obvezne podatke v e-računu bo delovalo do 31. 8. 2015, od 1. 9. 2015 dalje prek UJPnet ne bo mogoče pošiljati e-računov, ki ne bodo vsebovali vseh obveznih podatkov v skladu z dokumentacijo standarda eSlog (verzija 1.5 in 1.6).

4. Zavihek »E-računi/Vnos«

  • Na podlagi vnesenega IBAN prejemnika se ostali podatki o prejemniku e-računa samodejno napolnijo razen v primeru vpisanega IBAN prejemnika fizične osebe in IBAN (oziroma podračuna), ki ga za prejemanje e-računov uporablja več različnih proračunskih uporabnikov (npr. podračun 011006300109972).
  • Na vnosni maski e-računa je dodan podatek do kdaj je možno vneseni e-račun v UJPnet pregledovati in do kdaj ga je še možno podpisati oziroma poslati prejemniku.

Dopolnjen spletni portal UJPeRačun

Računovodski servis z zavarovano odgovornostjo Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Dne 12.6.2015 je bila nameščena nova dopolnjena verzija spletnega portala UJPeRačun, in sicer so dopolnitve naslednje:

Omogočeno je pošiljanje e-računov za tuje pravne osebe s tujimi davčnimi številkami.

  • Na vnosni maski e-računa je dodan števec izdanih e-računov, ki prikazuje maksimalno število e-računov, ki jih izdajatelj v koledarskem letu lahko izda ter število že izdanih e-računov. V število izdanih e-računov se štejejo vsi e-računi, ki so bili uspešno dostavljeni prejemnikom.
  • Pri zavrnjenih e-računih se poleg razloga zavrnitve prikaže tudi podatek o dnevu in uri, ko je proračunski uporabnik prejeti e-račun zavrnil.
  • Vzpostavljeno je obveščanje o Zavrnjenih in Nedostavljenih e-računih na e-naslove, ki so jih uporabniki navedli na vlogi za dostop do spletnega portala UJP eRačun. Uporabniki, ki na e-naslove ne želijo prejemati obvestil o Zavrnjenih in Nedostavljenih e-računih v zavihku Nastavitve pri podatku »Obveščaj me o Zavrnjenih in Nedostavljenih e-računih na moj e-naslov« odstranijo kljukico ter to potrdijo s klikom na gumb Shrani.
  • Časovno omejena uporaba e-računa: Uporabniku je ustvarjeni e-račun za pošiljanje na voljo 2 meseca po tem, ko ga je ustvaril oziroma vnesel v spletni portal UJP eRačun. E-račun je še možno podpisati in poslati najmanj 7 dni pred potekom dvomesečnega roka. Na navedene datume je uporabnik opozorjen na vnosni maski e-računa. O tem smo še pisali tukaj.
  • V seznamu izdanih e-računov je dodana možnost iskanje oziroma filtriranja tudi po statusih izdanih e-računov.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun? Ali veste, kako uveljaviti strošek nakupa avtomobila in druge opreme? Vabljeni na naš seminar Abeceda poslovanja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja