Go to Top

Dober davčni svetovalec – nižji davek

“Dober davčni svetovalec je zlata vreden.” V hitro spreminjajočem se svetu poslovanja, kjer je vsaka odločitev lahko odločilni faktor za uspeh ali neuspeh podjetja, je ključnega pomena imeti ob sebi prave strokovnjake. Ena izmed najbolj kritičnih področij, ki vpliva na finančno zdravje in uspešnost podjetja, je davčno načrtovanje. Tu pride na vrsto dober davčni svetovalec. Njegova vloga ni zgolj v svetovanju o davčnih obveznostih, temveč v razumevanju celotnega poslovnega modela in iskanju priložnosti za finančno optimizacijo. V nadaljevanju članka bomo raziskali, zakaj je dober davčni svetovalec nepogrešljiv partner vsakega ambicioznega podjetnika in kako lahko pravilno davčno svetovanje pripomore k rasti in stabilnosti podjetja.

Ustanovite podjetje hitro in brezplačno!

Potrebujete dobrega davčnega svetovalca? DATA d.o.o. je pravi naslov za vas!

Zakaj bi imei zgolj enega svetovalca, če lahko za vaše podjetje dela skupina strokovnjakov? Naši davčni svetovalci so tu za vas. Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si ter si rezervirajte svoj termin.

Informativni izračun plače

Dober davčni svetovalec vam pomaga znižati davek od dobička

Dober davčni svetovalec je pri tem ključnega pomena. Izkušeni davčni svetovalci podjetja Data podjetnikom svetujemo, naj bodo skozi vse poslovno leto pozorni na optimiranje davčnih obveznosti.

Optimiranje davčnih obveznosti – ne veste kaj pomeni ta strokoven izraz, ki ga davčni strokovnjaki pogosto uporabljajo? Optimiranje davčnih obveznosti pomeni preverjanje pravilnosti in optimalnosti davčne osnove, od katere podjetja in podjetniki plačujejo davke na dobiček.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Vsekakor je najbolj pomembno, da so v prvi vrsti vse spremembe (poslovni dogodki), ki se zgodijo v podjetju, zabeležene v poslovnih knjigah čim bolj ažurno in pravočasno. Brez kakovostnihin verodostojnih podatkov iz poslovnih knjig davčni svetovalec težko opravi svoje delo. Davčni svetovalci potrebujejo sodelovanje računovodje in nemalokrat tudi knjigovodje, ki poznajo podrobno poslovanje posameznega podjetja.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

davčno svetovanje

Kilometrina 2023

Kako vam lahko dober davčni svetovalec zniža davčno osnovo?

svetujejo, da s svojim računovodjem preverite, če so poslovni dogodki in vrednosti le-teh skladni z dejanskim stanjem in tudi morebitnimi internimi pravilniki podjetja:

  • Ali so vsi izdani računi tudi dejansko že opravljene storitve oziroma opravljene dobave?
  • Ali vsi prejeti računi že predstavljajo dejanski poslovni dogodek – morda za kakšno nabavo ali strošek storitev še niste prejeli računa?
  • Osnovna sredstva in drobni inventar v manjših vrednostih (manj kot 500 evrov) lahko predstavlja strošek že v letu nabave.
  • Druge investicije v neopredmetena in opredmetena osnovna sredstva lahko pomenijo davčno olajšavo v višini 40 odstotkov nabavne vrednosti (ne pa tudi investicije za pohištvo, avtomobile itd.).
  • Investicije v vlaganja v raziskave in razvoj pomenijo davčno olajšavo v celotni, torej 100-odstotni višini (to je pomembno zlasti za inovativna podjetja v obdobju razvoja ideje, prototipov ipd.).
  • Ne pozabite na druge olajšave: donacije, zaposlovanje mladih in starejših, financiranje drugega pokojninskega stebra za zaposlene itd.
  • Prenos nepokrite izgube (iz prejšnjih let) do višine 50 odstotkov letošnje davčne osnove.
  • Prenos neizkoriščenih davčnih olajšav za investicije (iz preteklih let, kadar je bila izkazana izguba).

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

Vse našteto je sicer dobro spremljati že sproti, vendar se velikokrat zgodi, da je tok podjetništva neusmiljeno hiter in podjetnikom mimogrede zmanjka časa za optimiranje davčnih obveznosti. Praviloma so namreč usmerjeni v prodajo, ustvarjanje dohodkov, doseganje ciljev in izpolnjevanje izzivov.

Dober davčni svetovalec vas bo sproti opozarjal na optimiranje davčnih obveznosti, posebno pozornost pa bosta tej temi posvetila, ko se davčno leto izteka in lahko še vplivate na višino davka, ki ga boste plačali na dobiček.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Dodana vrednost dobrega davčnega svetovalca v podjetništvu

V svetu podjetništva je dober davčni svetovalec neprecenljiv partner. Omogoča nam, da se lahko osredotočimo na rast in razvoj našega podjetja, medtem ko on skrbi za vse davčne podrobnosti, ki bi lahko vplivale na naše finančno stanje. Tudi v časih, ko se nam zdi, da vse teče gladko, je v ozadju vedno dober davčni svetovalec, ki z natančnim očesom preverja vsako številko in poskrbi, da ne spregledamo nobene priložnosti za optimizacijo. Končno je največja vrednost dobrega davčnega svetovalca v njegovi sposobnosti, da nam pomaga razumeti kompleksnost davčnega sistema, hkrati pa nas vodi skozi proces tako, da maksimiziramo svoje koristi, minimiziramo tveganja in zagotavljamo, da smo vedno v skladu z zakoni. Da bi ohranili zdravo in uspešno poslovno okolje, je sodelovanje z dobrim davčnim svetovalcem nujno.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

V podjetju Data poskrbimo, da bodo vsi koraki na vaši podjetniški poti enostavni. Od našega računovodskega servisa do naših finančnih, pravnih in davčnih svetovalcev, smo vam na voljo, da to uresničimo. Pišite nam na data@data.si in poskrbite, da bo začetek vaše poslovne poti preprost in uspešen! Sledite nam tudi na Facebooku ali LinkedInu in ostanite na tekočem z najnovejšimi informacijami za podjetnike.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja