Go to Top

Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev največji v računovodstvu in knjigovodstvu

Za podjetja v računovodskih, knjigovodskih in revizijskih dejavnostih ter davčnem svetovanju z vsaj 20 osebami, ki delajo, je bil delež prihodka od prodaje (skoraj petina prihodka) najvišji pri prodaji nespecializiranih storitev, le okoli štiri petine prihodka so podjetja ustvarila s prodajo specializiranih storitev, kažejo podatki Statističnega urada RS (Surs) za leto 2014.

87 odstotkov prihodka od prodaje specializiranih storitev so ta podjetja ustvarila z dvema storitvama, in sicer s storitvami finančne revizije (40 odstotkov) in z računovodskimi storitvami (47 odstotkov).

izobraževanje

Samostojni podjetniki pa se vodenja knjigovodstva lahko priučite tudi sami. Kako, izveste na naši delavnici!

Več informacij

Podjetje Data d. o. o. se prav tako ukvarja z računovodskimi storitvami. Če poslujete na podlagi normiranih odhodkov, imamo za vas pripravljen paket normiranec, če ste samostojni podjetnik, pa za vas pride v poštev storitev enostavnega knjigovodstva. V kolikor ste mikro in makro podjetje, pa za vas v poštev pride storitev dvostavnega knjigovodstva.

Prijava na izobraževanje

Pravne dejavnosti so 29 odstotkov prihodka od prodaje specializiranih storitev ustvarile s pravnim svetovanjem in zastopanjem v sodnih postopkih na področju gospodarskega prava, s pod 10 odstotkov pa tudi s svetovanjem in zastopanjem v kazenskih zadevah ter v sodnih postopkih na področju civilnega prava.

Če imate pravno vprašanje, pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Rezervirajte svoj termin!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev največji v računovodstvu in knjigovodstvu

Delež prihodka od prodaje: več kot tretjino ustvarila arhitekturna podjetja

V letu 2014 so med podjetji s poslovnimi storitvami ustvarila s prodajo najvišji prihodek podjetja, uvrščena v dejavnost arhitekturno in tehnično projektiranje in s tem povezano svetovanje, in sicer 600,4 milijona evrov. Sledila so podjetja v dejavnosti računalniške storitve, najnižji delež prihodka od prodaje pa so v letu 2014 ustvarile pravne dejavnosti, in sicer 30,5 milijona evrov.

Prijava na izobraževanje

V primerjavi z letom 2013 se je prihodek od prodaje povečal v večini opazovanih dejavnosti. Izjema so bile računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje, dejavnost podjetniško in poslovno svetovanje ter dejavnost tehnično preizkušanje in analiziranje.

Prevladovale so stranke iz Slovenije

Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev je bil leta 2014 največji “naših” panogah!

Klikni in deli

Podjetja so v letu 2014 veliko večino prihodka ustvarila s strankami, ki so imele sedež ali bivališče v Sloveniji (78 odstotkov), še posebej podjetja v dejavnosti podjetniško in poslovno svetovanje (95 odstotkov). S prodajo strankam iz drugih držav članic EU so ustvarila 13 odstotkov prihodka.

Morda vas ob tem zanima tudi:

Prijava na izobraževanje

Vir: Surs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja