Go to Top

Lani je državo obiskalo okoli 4 milijonov turistov, tujci v Sloveniji pa odpirajo tudi podjetja

Število turistov v Sloveniji se je v letu 2015 približalo štirim milijonom, število njihovih prenočitev je prvič preseglo okroglih deset milijonov, tujci v Sloveniji pa se zaradi vedno večje prepoznavnosti dežele na sončni strani Alp odločajo tudi za ustanovitev podjetja v Sloveniji pod ugodnimi pogoji. Na DATI naši referenti vse tujce, ki bi si želeli odpreti podjetje v Sloveniji, vodijo skozi postopke od začetka do konca, saj imajo strokovno znanje, so jezikovno spretni in imajo močne izkušnje ter reference. V ta namen ima DATA poleg slovenske strani tudi tuje; na njih tujci najdejo vse potrebne informacije v njihovem jeziku in njim prilagojenim aktualnim novicam.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Iščete idejo za posel? Morda pa jo že imate – tudi vaš hobi lahko postane vaš novi/dodatni vir zaslužka! Zakaj ne bi poizkusili?

Več informacij

Tujci v Sloveniji: ustanovitev podjetja

Tuje fizične in pravne osebe lahko na Vem točki DATA ustanovijo podjetje hitro in enostavno. Tujci v Sloveniji največkrat povprašujejo prav po postopkih za ustanovitev podjetja. Tujce zanima denimo to, kako korak za korakom registrirati podjetje v Sloveniji, kako pridobiti tuje neposredne naložbe v Sloveniji ter kako do virtualne pisarne v Sloveniji.

Nudimo vam celovito pomoč pri registraciji podjetja v Sloveniji:

  • Svetovanja glede obdavčitev, delovni zakonodaji, kadrovanju in podjetništvu
  • Pridobivanje delovnih dovoljenj
  • Računovodske storitve z več kot 20 letnimi izkušnjami
  • Storitve virtualne pisarne (najem sedeža oz. poslovnega naslova)
  • Pomoč pri zaposlovanju kadrov
  • Podporne storitve za tuje državljane (vse na enem mestu, pridobivanje slovenske davčne številke, prevajanje potrebne dokumentacije, oblike podjetja v Sloveniji, pridobitev delovnih dovoljenj za tujce, pomoč pri zaposlitvi delavcev…)

Brezplačni seminar: Iz hobija do posla

Kaj tujec – fizična oseba – potrebuje za registracijo podjetja v Sloveniji?

  • tuj osebni dokument (potni list),tujci v Sloveniji
  • slovensko davčno številko (potrdilo o davčni številki) ali EMŠO,
  • osebne dokumente ustanoviteljev in zastopnikov – če so zastopniki tujci, potrebujejo tudi oni slovenske davčne številke.

Kaj tujec – pravna oseba – potrebuje za registracijo podjetja v Sloveniji?

  • tuj osebni dokument direktorja tujega podjetja (potni list),
  • slovensko davčno številko (potrdilo o davčni številki) ali EMŠO.
  • izpisek iz matičnega registra podjetij za tuje matično podjetje – kratka verzija – preveden v slovenščino pri sodnem prevajalcu,
  • osebne dokumente ustanoviteljev in zastopnikov – če so zastopniki tujci, potrebujejo tudi oni slovenske davčne številke.

Slovenija za lansko leto beleži več kot 10 milijonov prenočitev turistov, tujci v Sloveniji pa hitro in enostavno odpirajo tudi podjetja.

Klikni in deli

Vabljeni, da obiščete DATINO spletno stran, namenjeno:

Brezplačni seminar: Iz hobija do posla

Najbolj so se povečali obiski prestolnice in gora

Za hip se ozrimo še za številkam tujcev, ki so lani obiskali Slovenijo. Obisk tujih turistov se je lani povečal v vseh krajih, razen v zdraviliških.  Zaradi povečanja prepoznavnosti v tujini se je najbolj povečal obisk Ljubljane (za 16,3 odstotka), kjer je število prenočitev tujih turistov v celem letu prvič preseglo en milijon, kažejo podatki Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Med pomembnejšimi državami za slovenski turizem se je močno povečalo število prenočitev turistov iz Kitajske, Koreje in drugih azijskih  držav, ki sicer skupaj dosegajo okoli desetino vseh tujih prenočitev v Ljubljani. Za 13 odstotkov se je zaradi lepega vremena v poletni sezoni povečal tudi obisk gorskih krajev.

Brezplačni seminar: Iz hobija do posla

Rast prilivov iz potovanj so lani dosegli 2.245 milijonov evrov, kar je 481 tisoč evrov več kot v letu 2008. Obisk domačih turistov se je ob izboljševanju gospodarskih razmer in večjem trošenju gospodinjstev nekoliko povečal šele v zadnjem letu.

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti bodo ves čas pomagali pri odprtjih podjetja in registracijah samostojne dejavnosti, zato si svoj termin za posvet čimprej rezervirajte na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja