Go to Top

Davčne blagajne – milijon potrjenih računov

Uporabniki, ki so so se odločili, da bodo v preizkusnem obdobju uporabljali davčne blagajne, so skupaj do zdaj potrdili že milijon računov. Zavezanci za davčno potrjevanje računov so lahko začeli s testno rabo davčnih blagajn v začetku meseca decembra, njihova uporaba bo pa za vse obvezna od 2. januarja 2016.

izobraževanje

Davčne blagajne

Ali ste med zavezanci in boste z novim letom začeli z obvezno uporabo davčnih blagajn? Kakšne bodo vaše obveznosti pred in po izdaji računa pri gotovinskem plačilu? Na seminarju vam predstavimo nov sistem izdajanja računov in vam svetujemo, kako preidete v davčno potrjevanje računov brez večjega napora.

Več informacij

‘Testne’ davčne blagajne: v enajstih dneh 2.082 zavezancev

Na Finančni upravi RS zavezancem priporočajo, da davčne blagajne preizkusijo že decembra, saj gre za poskusno obdobje uvajanja davčnega potrjevanja računov. Po podatkih Fursa je do 11. decembra 17.650 različnih zavezancev prevzelo 21.855 namenskih digitalnih potrdil, brez katerih davčna blagajne ne more delovati.

V enajstih dneh 2.082 uporabnikov davčnih blagajn in več kot milijon potrjenih računov!

Klikni in deli

Trenutno davčne blagajne preizkusno uporablja 2.082 različnih zavezancev. Na Fursu so ponudniki blaga in storitev v samo 11 dneh testne rabe davčnih blagajn izdali več kot milijon računov. Številke davčnega potrjevanja računov pa se iz dneva v dan višajo. Kot pravijo na Fursu, so zavezanci samo minuli petek davčno potrdili 356.677 računov.

‘Testne’ davčne blagajne: števec

Od 1. decembra 2015 do 11. decembra 2015Število
Število zavezancev, ki so prevzeli namenska digitalna potrdila 17.650
Število prevzetih namenskih digitalnih potrdil21.855
Število zavezancev, ki so davčno potrdili račune2.082
Število davčno potrjenih računov1.001.170
Število davčno potrjenih računov za 11. december 2015 do 15. ure356.677

Preberite si tudi prispevek o obveznostih, ki jih morate urediti pred obvezno uporabo davčnih blagajn, tukaj in tukaj. Več o decembrskem osveščanju Fursa o davčnem potrjevanju računov smo pisali tukaj. V prispevkih Prva namenska digitalna potrdila za davčne blagajne že naročena in Davčne blagajne: ne pozabite na digitalno potrdilo pa si preberite o digitalnih potrdilih, ki so nujne za delovanje davčnih blagajn. Kakšna pravila za programsko opremo je Finančna uprava RS določila pri uporabi davčnih blagajn, pa si preberite tukaj.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja