Go to Top

Davčne blagajne – danes prvi izdani računi

Po napovedani časovnici se je danes začela preizkusna doba za davčno potrjevanje računov, davčne blagajne pa bodo morali vsi zavezanci uporabljati od 2. januarja 2016 dalje. A že danes zjutraj je po podatkih, ki so jih še čisto sveže poslali iz Finančne uprave RS (Furs), že uporabilo 39 zavezancev. Izdali so 64 računov.

izobraževanje

Davčne blagajne

Ste med zavezanci, ki bodo z novim letom obvezno uporabljali davčne blagajne? Kakšne bodo vaše obveznosti pred izdajo in ob izdaji računa pri gotovinskem plačilu? Kakšne bodo obveznosti vaših kupcev? Vse to vam povemo na seminarju!

Več informacij

davčne blagajne

Podatki zavezancev, ki so z današnjim dnem začeli davčno potrjevati račune, se iz ure v uro spreminjajo, pravijo na Fursu. Hkrati z njimi je tudi vedno več računov, ki so izdani z uporabo davčne blagajne. Skupaj bo po podatkih Fursa moralo davčno potrjevati račune okrog 70.000 zavezancev za davčno potrjevanje računov.

Vsi uporabniki davčnih blagajn bodo morali najkasneje do januarja 2016 v svojih prostorih pripeti tudi obvestilo o izdaji računa in obveznostih kupcev. Obvestilo bo moralo biti na vidnem mestu v podjetju ali na vsaki elektronski napravi za izdajo računov. Kdaj in kaj vse morate imeti urejeno za izdajo računa pri uporabi davčnih blagajn, si lahko preberete tukaj. Tukaj pa si lahko preberete, katere pogoje morate kot davčni zavezanec izpolnjevati pri uporabi davčne blagajne.

Kdo mora uporabljati davčne blagajne?

Po podatkih Fursa bodo morali obvezno davčne blagajne in nov sistem potrjevanja računov uporabljati zavezanci, ki v svojem poslu izdajajo račun za dobavo blaga oziroma storitev in hkrati za dobavljene proizvode prejmejo gotovinsko plačilo (gotovina, kreditne in plačilne kartice in drugi sorodni načini plačila).

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja