Go to Top

V veljavo stopila novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih

V torek, 3. januarja 2017, je v veljavo stopila novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih. Ta ukinja zaznambe na nepremičninah in vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči. A le v primeru lastnine nepremičnine v vrednosti do 120.000 evrov.

Abeceda poslovanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo Prednosti in slabosti samozaposlitve

Spomnimo, 1. februarja 2017 se bo začelo izvajanje nove zakonodaje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Predlog ukinja zaznambe na nepremičninah in ukinja vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru, ko ima posameznik oz. družina v lasti stanovanje ali stanovanjsko hišo v vrednosti do 120.000 evrov. Več o tem si lahko preberete v Novela ukinja vračilo prejete pomoči prejemnikov varstvenega dodatka

Kaj je varstveni dodatek?

Varstveni dodatek je namenjen posameznikom in družinam, ki si materialne varnosti ne morejo zagotoviti zaradi okoliščin, na katere sami ne morejo vplivati.

Spomnimo, pisali smo tudi o tem, kolikšna je najnižja in najvišja višina denarnega nadomestila za brezposelnost. Preberite pa si tudi o tem, da bi se v primeru odobritve koncepta univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) v Sloveniji socialni transferi celo ukinili.

Abeceda poslovanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo Prednosti in slabosti samozaposlitve

Vabljeni na izbrane delavnice in predavanja, na podlagi katerih bo vaše poslovanje lažje steklo:

Komentarjev (2)

  • Zofija Mikša 3. avgusta 2018 - 11:47 Odgovori

    Imam vdovsko pokojnino 300evrov.Otroci so odrasli…sem upravićena do varstvenega dodatka?

    • Data, d.o.o. 20. avgusta 2018 - 9:29 Odgovori

      Spoštovani, hvala za vprašanje. Do varstvenega dodatka je upravičena samska oseba, ki izpolnjuje druge z zakonom določene pogoje in njen mesečni dohodek ne presega 577,34 evra. Za bolj podrobno pojasnilo pa predlagamo, da se obrnete na pristojni Center za socialno delo. Lep pozdrav in srečno, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja