Go to Top

Črni petek 2022 je pred vrati! Trgovci ponujajo številne popuste!

Črni petek 2022 letos 25. novembra

Črni petek 2022 oz. t.i. »black friday« bo letos prihajajoči petek – 25. novembra. Nekoč je bil črni petek namenjen razprodajam in popustom zgolj en dan. A v zadnjem času so se razprodaje in popusti »razširili« kar čez cel november. Mimogrede, je odprtje podjetja v vašem načrtu? Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin registracije podjetja!

Ustanovitev d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

Črni petek 2022 – izvira iz ZDA

Kot že omenjeno bo črni petek 2022 padel na 25. november. Ni pa črni petek vedno na ta datum, ampak gre za prvi petek po zahvalnem dnevu. Zahvalni dan pa v ZDA vedno praznujejo četrti četrtek v novembru. Od kod pa termin črni petek? Ena izmed teorij pravi, da se je začel uporabljati v petdesetih letih prejšnjega stoletja v Filadelfiji. Policija je uporabila izraz črni petek za opis kaotičnega stanja (po zahvalnem dnevu), ko je bila v trgovinah velika gneča. Termin črni petek pa se je v zadnjih letih začel uporabljati tudi po vsem svetu.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Črni petek 2022 trgovci že oglašujejo

Oglaševanje s strani trgovcev za črni petek 2022 je že precej časa aktualno. Če je šlo v preteklosti le za dan popustov in razprodaj, pa se v zadnjem času dan pri nas širi že kar na celoten mesec. Poimenovali so ga kar črni november. Ta mesec je skupaj z decembrom najpomembnejši mesec za trgovce.

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

podjetniško svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Koliko zapraviti na črni petek 2022?

Čeprav je črni petek 2022 praznik popustov in razprodaj, pa te vseeno niso tako ugodne kot na primer v ZDA. Da na črni petek 2022 ne bi preveč zapravili, je potrebno vseeno vnaprej načrtovati svoj proračun. In se seveda tega zneska držati. Ob tem je treba paziti, da vas mamljive ponudbe ne premamijo in boste zapravili več kot ste načrtovali. Smiselno si je narediti seznam stvari, ki jih želite kupiti.

Preberite tudi – Prazniki 2023 – prihodnje leto kar štirje podaljšani vikendi!

Gre za neuradni začetek praznične nakupovalne sezone

Črni petek 2022 bo neuradni začetek praznične nakupovalne sezone. Kot že omenjeno, številni trgovci ponujajo visoke popuste na izdelke v trgovinah oz. na spletu. Nekateri trgovci bodo črni petek 2022 razširili tudi čez vikend. V zadnjem času pa se pojavlja tudi še en potrošniški dan – spletni ponedeljek. Imenujejo ga tudi kibernetski ponedeljek oz. kiberponedeljek. Gre za prvi ponedeljek po črnem petku, ko trgovci ponujajo popuste pri spletnih nakupih.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja