Go to Top

Čezmejno poslovanje: Slovenija na prvem mestu

Slovenija ima čezmejno poslovanje v “malem prstu”. Že drugo leto zapored je bila namreč uvrščena najvišje na lestvici Svetovne banke pri čezmejnem poslovanju, pri davčnem poslovanju pa smo uvrščeni na 24. mesto.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Posle od A do Ž vam razložimo na DATI! Investirajte v svoje znanje in prihodnost!

Več informacij

Vsakoletna raziskava Svetovne banke Doing Business temelji na ocenah več kot 10 tisoč strokovnjakov, ki se ukvarjajo s poslovno in pravno ureditvijo v posamezni državi. Pregledujejo ter analizirajo predvsem administrativne in pravne postopke, ki vplivajo na poslovanje.

Prijava na izobraževanje

Čezmejno poslovanjeSlovenija je letos na lestvici Svetovne banke, ki ocenjuje 10 kategorij pogojev poslovanja, med 190 državami na svetu zasedla 30. mesto. Letos je na prvem mestu Nova Zelandija, ki je na drugo mesto potisnila lani prvouvrščeni Singapur, na tretjem mestu je Danska.

Slovenija ima čezmejno poslovanje v “malem prstu”; že drugo leto zapored je bila uvrščena najvišje na lestvici Svetovne banke.

Klikni in deli

Na Finančni upravi RS (Furs) so še zapisali, da so ponosni, da uvrstitev Slovenije odraža tudi njihova prizadevanja in učinkovito delo. “Letos je namreč naša država ponovno skupaj s še nekaterimi članicami EU uvrščena na najvišje, prvo mesto v kategoriji čezmejnega poslovanja. Na področju plačevanja davkov pa je Slovenija letos zasedla 24. mesto na lestvici Svetovne banke, pri čemer lahko dodamo, da so za Slovenijo uvrščene denimo Italija, Češka in Madžarska.”

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Preberite tudi:

Vabljeni, da obiščete DATINO spletno stran, namenjeno:

Prijava na izobraževanje

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja