Go to Top

Centri za socialno delo združeni, e-vloge niso možne

Centri za socialno delo so zaživeli  v novi organizacijski strukturi

Centri za socialno delo bodo postali uporabnikom bolj prijazni. Zaposleni bodo namreč razbremenjeni administracije in upravnih postopkov uveljavljanja pravic iz javnih sredstev.

Sprememba prinaša 16 novoustanovljenih centrov za socialno delo, ki so nastali s spojitvijo zdajšnjih 62-ih, ti pa so postali enote. Sprememba v organizaciji sicer posega samo v način delovanja in organiziranja CSD-jev in ne v pravice uporabnikov. Te ostajajo enake kot doslej. Centri za socialno delo po vsej Sloveniji ostajajo enotna vstopna točka za vse pravice. Uporabniki bodo pravice iz javnih sredstev še naprej lahko urejali tam, kjer do sedaj in pod istimi pogoji.

Uveljavljate pravice iz javnih sredstev? Pozor, centri za socialno delo pri odločanju o upravičenosti do teh pravic upoštevajo bruto prihodke! Za izračun bruto v neto plače in obratno uporabite naš spletni kalkulator.

Informativni izračun plače

Štipendije mesec dni kasneje

V prvem tednu zaposleni na CSDjih ne bodo mogli dostopati do informacijskega sistema centrov za socialno delo (ISCSD). Prav tako ne bo možno oddajanje elektronskih vlog. Na ministrstvu poudarjajo, da se temu niso mogli izogniti in se strankam opravičujejo. Sicer pa smo že pisali, da se bo zaradi nadgradnje informacijskega sistema IS CSD2 odločanje o pravici do državne štipendije zamaknilo za mesec dni.

>>> Si želite sami oblikovati prihodnost svoje družine in ne biti več odvisni od države? Vse prednosti in slabosti samozaposlitve lahko spoznate na našem brezplačnem izobraževanju! Na VEM točki Data pa lahko tudi hitro in brezplačno odprete s.p. ali d.o.o.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Centri za socialno deloZ uvedbo nove organizacijske strukture so novi centri za socialno delo dobili organizirano skupno splošno službo (kadrovsko službo, računovodstvo, tehnično-administrativno službo), službo za odločanje o pravicah iz javnih sredstev in skupno strokovno službo, ki bo vključevala službo za koordinacijo in pomoč žrtvam (interventna služba, krizni centri). Znotraj skupne strokovne službe naj bi delovala tudi mobilna strokovna enota, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki različnih profilov (psiholog, pravnik, specialni pedagog, itd.)

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Na brezplačnem izobraževanju Zaslužite denar s svojim hobijem ali idejo vam razložimo, kako popraviti družinski proračun in pri tem uživati!

Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili zanimivih zgodb in koristih novic!

Koristi za uporabnike in zaposlene

Koristi od reorganizacije centrov za socialno delo naj bi imeli tako uporabniki kot tudi zaposleni. Zaposleni na enotah CSD bodo dolgoročno na eni strani razbremenjeni administracije in upravnih postopkov uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. Zaradi več terenskega dela pa bodo bolj vpeti v lokalno okolje.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja