Go to Top

Če vam med uporabo davčne blagajne zmanjka elektrike, samo brez panike

Če vam bo med uporabo davčne blagajne zmanjkalo elektrike, se bo izgubila spletna povezava ali pa bo vaš računalniški sistem javil sistemsko napako, internetna povezava s Finančno upravo RS pa bo prekinjena med potrjevanjem računa, ni razloga za paniko.

izobraževanje

Davčne blagajne

Če še ne veste, kaj vse morate postoriti pred uporabo davčne blagajne, bomo tudi v januarju za vas pripravili izobraževanja o uporabi davčnih blagajn.

Več informacij

Račun boste, ko bo internetna povezava spet vzpostavljena, znova poslali v potrditev, saj ne boste vedeli, ali je že bil ali ne, saj ne boste dobili odgovora z EOR oznako.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

»Takšni primeri se bodo zgodili zelo redko,« pojasnjujejo v svojih odgovorih na zadnje od preko 250 vprašanj zavezancev na Finančni upravi RS. Na Fursu bodo imeli v tem primeru dva enaka računa, vendar pa bosta imela dve različni EOR oznaki. Zavedajo se, da bodo sicer taki računi lahko predstavljali težave pri analizi podatkov. Kljub pomirjujočmu odgovoru Fursa, pa vseeno opozarjajo: »Če bo takšnih računov več, bomo razloge za njihov obstoj preverili z naknadnim nadzorom pri zavezancu.«

davčne blagajne

Do obvezne uporabe davčnih blagajn še deset dni

Deset dni pred začetkom obvezne uporabe davčnih blagajn, je namenska digitalna potrdila prevzelo dobrih 28 tisoč zavezancev, z davčnim potrjevanjem računov pa je že začelo 9.426 tisoč od predvidoma 70.000 zavezancev.

Finančna uprava RS je zavezance že pozvala, naj pohitijo, saj se čas za pripravo na uporabo davčnih blagajn izteka. Kaj vse morate postoriti preden pričnete z uporabo davčnih blagajn, pa si lahko preberete v prispevku Davčne blagajne: obveznosti po točkah.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja