Go to Top

Carinsko poslovanje bo še poenostavljeno

Carinski zakonik Unije, ki bo poenostavljal carinske postopke in pravila ter izboljšal carinsko poslovanje v državah članicah Evropske unije, se bo pričel uporabljati 1. maja letos. Podjetjem bo omogočil učinkovite carinske transakcije v skladu s potrebami sodobnega gospodarstva.

izobraževanje

Želite svoj produkt ali storitev prodati tudi na svetovni trg? Potem je spletna trgovina ena izmed najbolj praktičnih rešitev. Pridružite se nam na seminarju, kjer vam predstavili še ostale prednosti spletne trgovine in vam pomagali postaviti vašo lastno trgovino na spletu.

Več informacij

Carinsko poslovanje korak v brezpapirno računalniško okolje

Izboljšanje carinskih pravil in postopkov bo prvi korak v popolno brezpapirno računalniško okolje, pravijo na Finančni upravi RS. To pa ne bo veljalo le za nakupovanje preko spleta, temveč se bo brezpapirno poslovanje razširilo tudi na sodelovanje in komuniciranje s carino na splošno.

izobraževanje

Spletna stran TO GO

Za spletno stran podjetja se danes odločajo tudi mikro in majhna podjetja. Bodite med njimi in se odločite za način, s katerim boste uspešno in učinkovito poslovali tudi na dolgi rok. Pridružite se nam na delavnici, kjer bomo skupaj izdelali vašo novo spletno stran in vas naučili, kako jo lahko dopolnjujete in nadgrajujete!

Več informacij

V lanskem letu je področje digitalizacije carinskih postopkov že precej napredovalo. S 1. julijem 2015 je Furs pričel z avtomatičnim preverjanjem veljavnosti skupnega veterinarskega vstopnega dokumenta. Kot pravijo na Fursu: »Gre za prvo “EUenotno okno” in Slovenije je ena izmed držav članic EU, ki ga je implementirala med prvimi.«

carinsko poslovanje

Carinijo lahko vsi, vse dni v letu, 24/7

Slovenci že nekaj let prednjačimo v EU na področju poenostavljanja carinskih postopkov. Carinski postopki so povsem elektronski, s sistemom carinjenja pa lahko razpolagajo vsi, vse dni v letu, 24 ur na dan. Podjetja, ki svoje blago carinijo v Sloveniji, pa lahko že nekaj let koristijo možnost hitrega, učinkovitega in finančno ugodnega carinjenja, še dodajajo na Fursu.

Na finančni upravi so prepričani, da napovedano poenostavljenje carinskih postopkov, ni ključno le za slovenska podjejta, temveč »tudi za podjetja iz drugih držav članic, ki jim Slovenija, predvsem Luka Koper, predstavlja okno v svet«.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja