Go to Top

Brezplačno podjetniško usposabljanje za višje izobražene brezposelne ženske

Danes se začenja brezplačno podjetniško usposabljanje za višje izobražene brezposelne ženske. Namenjen je ženskam, ki imajo vsaj višjo strokovno izobrazbo (VI.) in so najmanj tri mesece prijavljene pri Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) ter imajo pogoje in možnost samozaposlitve. Podjetniško usposabljanje poteka v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT, izvaja ga  Gospodarska zbornica Slovenije,  financira pa ga Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Drage dame, imate hobi, ki ga želite spremeniti v poklic? Morda dobro idejo, ki jo želite končno uresničiti in jo spremeniti v biznis? Na DATI vam svetujemo, kako to lahko postane vaša nova poslovna priložnost.

Več informacij

Brezplačno podjetniško usposabljanje: kdo, kaj, zakaj?

Kot smo pred kratkim pisali v prispevku Prihajajo spodbude za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) za letos pripravlja več finančnih spodbud za zaposlovanje za nekatere skupine brezposelnih.

V podjetniško usposabljanje žensk se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi pri zavodu za zaposlovanje, imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več), zanimivo poslovno idejo, željo, pogoje in možnosti za samozaposlitev. “Znanje, ki ga bodo pridobile s poglobljenim podjetniškim usposabljanjem, jim bo pomagalo začeti in nadaljevati samostojno poslovno pot, s ciljem, da uresničijo svojo poslovno idejo in ohranijo samozaposlitev,” so zapisali na ZRSZ.

Brezplačno podjetniško usposabljanjeDanes se je začelo usposabljanje na prvi lokaciji

Usposabljanje bo potekalo dva meseca na petih lokacijah po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem mestu.

Spomladansko usposabljanje za prvo skupino udeleženk, ki se danes začenja v Ljubljani, se bo izteklo konec junija. Na današnjem uvodnem srečanju so se udeleženkam, ki bodo usposabljanje obiskovale v Ljubljani, pridružile udeleženke, ki bodo usposabljanje potem nadaljevale v Novem mestu in Novi Gorici.

Brezplačno podjetniško usposabljanje za izobražene ženske, ki imajo željo po samozaposlitvi.

Klikni in deli

  • V Mariboru se bo usposabljanje pričelo v ponedeljek, 9. maj 2016
  • V Celju se bo usposabljanje pričelo v torek, 10. maja 2016

Na ZRSZ ocenjujejo, da se bo v vseh petih mestih udeležilo skupaj nekaj več kot 200 brezposelnih žensk.

Usposabljanje bo tudi jeseni

Brezposelne ženske, ki ustrezajo pogojem programa, se lahko vključijo tudi v jesensko usposabljanje. To se bo od začetka septembra do konca oktobra izvajal na enakih lokacijah kot spomladi. Kandidatke se za več informacij obrnejo na osebnega svetovalca ali svetovalko pri uradu za delo, kjer so prijavljene kot brezposelne. Več: Podjetniško usposabljanje, Spodbujanje ženskega podjetništva.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Koliko dopusta si lahko privoščite, ko ste sami sebi svoj šef? Presen se samozaposlite, vam svetujemo, kaj so prednost in slabosti tega posla.

Več informacij

Komentarjev (2)

  • Ema Nemac 5. maja 2016 - 10:19 Odgovori

    za višje izobražene ženske USPOSABLJANJE PODJETNIŠTVO ki je brezplačno usposabljanje
    kakor esplcitirajo v Mariboru in Celju………kje je pa Postojna, Koper ??? in Lp

    • Monika Kern 6. maja 2016 - 13:21 Odgovori

      Spoštovani, kot je zapisano v prispevku, se bo usposabljanje odvijalo (oziroma se že odvija) v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem mestu. LP, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja