Go to Top

Brezplačni podjetniški seminar o obdavčitvi mednarodnih transakcij!

Brezplačni podjetniški seminar

Brezplačni podjetniški seminar z naslovom Obdavčitev mednarodnih transakcij z blagom z DDV bomo izvedli v sredo, 14.9.2022. Kako, kje in kdo bo predaval ter kakšna bo vsebina seminarja, preverite v nadaljevanju. V članku pa najdete tudi prijavni obrazec za brezplačni podjetniški seminar!

Želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.?

Brezplačni podjetniški seminar preko ZOOM ali na sedežu našega podjetja

Data d.o.o. v sredo 14.9.2022 ob 9. uri organizira brezplačni podjetniški seminar. Ta bo potekal preko aplikacije ZOOM. Spletni dogodek pa si boste lahko ogledali tudi na sedežu naše družbe na Dunajski 136 v Ljubljani. Tokratni brezplačni podjetniški seminar se bo osredotočil na področje obdavčitve mednarodnih transakcij z blagom z DDV. Namenjen je podjetnikom ter vsem tistim, ki še razmišljate o vstopu na pot podjetništva.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Brezplačni podjetniški seminar – vsebina

Brezplačni podjetniški seminar bo postregel z obširno vsebino. Potekal bo v sredo, 14.9.2022 od 9:00 do 13:15. Vsebino smo strnili v nekaj točk:

·         posebna ureditev VEM pri spletni prodaji končnim potrošnikom – ukrepi ob prepozni registraciji za posebno ureditev in pri izdajanju dobropisov,
·         prag 10.000 evrov pri prodaji blaga na daljavo – kaj je treba storiti, če je pri prodaji obračunan slovenski DDV ob preseženem pragu,
·         pravila pri obdavčitvi dobav blaga prek elektronskih vmesnikov (trg, platforma, portal ipd.),
·         kaj je pomembno za uveljavljanje oprostitev pri dobavah blaga znotraj EU,
·         posebna ureditev za skladiščenje na odpoklic (konsignacijsko skladišče),
·         obračunavanje DDV pri uvozu blaga (kdaj se DDV ne obračuna),
·         posebna ureditev VEM pri prodaji na daljavo s tretjih ozemelj in iz tretjih držav uvoženega blaga (vrednost do 150 evrov),
·         uporaba treh pravil pri obdavčitvi pridobitev blaga znotraj EU (Incoterms klavzule, kdaj nastane davčna obveznost, kdaj odbijemo DDV, kako je pri avansih…),
·         katere so obvezne klavzule na računih,
·         pravila pri zaporednih dobavah blaga,
·         posebnosti pri dobavi blaga z montažo (gradbeništvo…),
·         oprostitve pri izvozu blaga,
·         kaj so pravi in kaj nepravi tristranski posli ter novosti pri predlaganju obračuna DDV in odbijanju vstopnega davka v letu 2022.

Prijavite se lahko preko spodnjega prijavnega obrazca. V primeru dodatnih vprašanj pa smo na voljo tudi na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

    BREZPLAČNI PODJETNIŠKI SEMINAR OBDAVČITEV MEDNARODNIH TRANSAKCIJ Z BLAGOM Z DDV (14.9.2022 ob 9:00)

    Seminarja se bom udeležil

    Prijava na brezplačne e-novice

    Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

    Brezplačni podjetniški seminar bo izvedla davčna svetovalka!

    Brezplačni podjetniški seminar bo izvedla davčna svetovalka Maja Dolinar Dubokovič. Zaposlena je v družbi Movens d.o.o. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi. Nadaljevala pa jo je v revizijskih hišah. Ukvarja se z davčnimi predpisi in svetovanjem področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je tudi članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Vsekakor ima ogromno znanja, tako da je to le še dodaten razlog, da se prijavite na brezplačni podjetniški seminar.

    SPOT

    Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

    Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

    Dodajte svoj komentar

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja