Go to Top

Blagovna znamka za male podjetnike

Največja napaka malih podjetij je prepričanje, da znamka ni pomembna in da ne prinese nobenih prednosti. Ampak ustvariti blagovno znamko je lažje kot si predstavljate, paziti morate le na naslednje. 

Blagovna znamka za male podjetnike

Kako ustvariti blagovno znamko?

Blagovna znamka mora pokrivati vse elemente. Zajemati mora logotip, barve, črke, glas, podobo, način predstavitve ter še mnogo več. Predstavitev blagovne znamke mora zajemati vse vidike predstavitve podjetja, da je ta lahko konsistentna in kvalitetna.

Preprosta blagovna znamka, ki razkriva vaše podjetje

Znamke ni potrebno oblikovati z neštetimi barvami in oblikami, ampak mora biti preprosta in čista, saj si je takšno vizualno podobo lažje zapomniti in prepoznati.

Kljub temu pa mora blagovna znamka razkrivati kakovosti podjetja, vrednote in smernice. Najslabše kar lahko storite je, da sledite tipičnim sloganom ali znamkam, ki so bile uporabljene že neštetokrat. Ob spremembi vaših produktov in storitev pa ostanite znotraj barvne sheme in oblik, ki ste si jih zamislili na začetku.

Če boste spreminjali znamko, pazite koliko koristi vam to lahko prinese. Zaradi sprememb lahko namreč izgubite vaše stalne stranke.

Politika blagovne znamke

Za uporabo blagovne znamke pa morate tudi paziti na politiko le-te. Nadzorovati morate, kje in kdo uporablja vašo blagovno znamko, kakšne logotipe bo ustvarila vaša konkurenca. Če boste blagovno znamko uporabljali tudi na spletu, morate biti še bolj pozorni, kje vse se bo logotip pojavil. Pomembno pa je dodati tudi, da je znamka pomembna za uvrstitev na brskalnikih.

Vas zanima tudi Kako poteka registracija blagovne znamke?

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja