Go to Top

Banke v petek, 10.4., ne bodo izvajale plačilnih storitev!

Banke in hranilnice ta petek, 10. aprila, ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa. Enako ne bodo poslovale preostale banke in hranilnice na celotnem evro-območju. Pozorni bodite, saj po navodilih FURS-a se obveznosti z rokom 10.4., te ne prenesejo na naslednji delovni dan!

Informativni izračun plače

Svetovalci v DATA d.o.o. opozarjamo vsa podjetja in podjetnike, da svoje obveznosti poravnajo še danes. Še posebej to velja za samozaposlene, ki so se odločili za uveljavljanje pravic iz Megazakona.

Akontacija davka mora biti namreč poravnana najkasneje do 9.4.2020, v kolikor želite samozaposleni uveljavljati pravico do temeljnega dohodka.

Pri podjetju Data d.o.o. Vam lahko olajšamo poslovanje Vašega podjetja!

Naše storitve vključujejo računovodski servis, ki je prilagojen Vašim potrebam in registrirani pravni obliki – nudimo storitve za s.p., d.o.o., društva in zavode. Pri nas lahko pridobite tudi povezane storitve pravnih, davčnih in računovodskih svetovanj – vse na eni lokaciji!

Potrebujete pripravo pogodbe o zaposlitvi, internih aktov, pravilnikov, sklepov, sistemizacijo delovnih mest ipd.? Naša pravna služba se lahko prilagodi Vašim potrebam ali situaciji in Vam zagotovi zakonsko in pravno delovanje!

Delodajalci, veste kaj odločitev, da boste izkoristili ugodnosti Megazakona, dejansko pomeni za vaše nadaljnje poslovne odločitve? Naši pravniki vam razjasnijo določbe zakona, poiščejo za vas najboljšo rešitev in pripravijo vso potrebno dokumentacijo.

Banke so zaprte zaradi zaprtja sistema »TARGET2«!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Razlog, da so banke zaprte je evropski plačilni promet TARGET2. Slednji na dan, ki je v nekaterih državah članicah praznik – Veliki petek oziroma petek pred veliko nočjo, ne deluje.

Preostali dnevi, ko banke, hranilnice in medbančni plačilni promet (TARGET 2) do konca leta 2020 ne deluje pa so še: 13. april, 1. maj, 25. december in 26. december 2020. V teh dnevih tudi Uprava Republike Slovenije za javna plačila, ne bo izvajala plačilnih storitev.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Obveznosti do FURS-a!

Na FURS-u so že leta poprej opozarjali, da se obveznosti, ki zapadejo na zgoraj omenjene dneve, ne prenašajo na naslednji dan, ampak morajo biti poravnani najkasneje dan prej. Samo takrat se šteje kot pravočasno poravnana obveznost.

Datina računovodja je pripravila izračune za ukrepe po Megazakonu za tiste delodajalce, ki izplačujejo minimalno plačo. Delodajalci, ste seznanjeni, kakšen je vaš strošek?

Ne veste kako delovati s FURS-om?

Pri podjetju Data d.o.o. nudimo računovodske storitve, ki vključujejo tudi svetovanje in pripravo zahtevanih poročil za FURS in ostale državne organe. Poslovanje s FURS-om je veliko lažje in časovno manj obremenjujoče, če Vam računovodja razloži kaj morate opraviti ali celo pripravi vse potrebno za Vas!

 

Svetovalci DATA d.o.o. vam tudi v času izrednih razmer stojimo ob strani. Na voljo smo vam za svetovanja na daljavo, preko telefona in maila. Pišite nam na data@data.si in nam zaupajte vaše vprašanje.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja