Go to Top

Aprilska brezposelnost je bila najnižja po letu 1990!

Aprilska brezposelnost – aprila registriranih 58.081 brezposelnih

Aprilska brezposelnost je bila najnižja po letu 1990. Konec aprila je bilo registriranih nekaj več kot 58 tisoč brezposelnih.

Informativni izračun plače

Aprilska brezposelnost za 4,1 % nižja kot marca

Že marca je bila brezposelnost izjemno nizka, aprila pa je bila še nižja. Na zavodu za zaposlovanje je bilo konec aprila registriranih 58.081 brezposelnih. To je 4,1 odstotka manj kot marca letos in 26,7 % manj kot lanskega aprila. Gre za najnižjo brezposelnost po letu 1990.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Aprilska brezposelnost – na novo 4098 oseb

Aprila se je na zavod na novo prijavilo 4098 ljudi. To je dobrih 5 % manj kot marca letos in 5,3 % več kot lanskega aprila. Med njimi je bilo 353 iskalcev prve zaposlitve, 2077 brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas in 24 brezposelnih zaradi stečajev. 620 je bilo presežnih delavcev.

JUBILEJNA NAGRADA – Kdaj in koliko vam pripada?

podjetniško svetovanje

 Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Aprilska brezposelnost – odjavljenih 6551 ljudi

Aprila so iz evidence odjavili 6551 brezposelnih ljudi. Od tega se je zaposlilo oz. samozaposlilo 4428 ljudi. Če tudi vi razmišljate o samozaposlitvi, lahko odprete s.p. pri nas! Za dodatne informacije smo na voljo na [email protected] ter na 01/600-1530. Med tistimi, ki so se zaposlili je bilo največ prodajalcev, tajnikov in delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih. Veliko zaposlitev je bilo tudi za čistilce, strežnike in gospodinjske pomočnike v uradih in hotelih ter skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo. Prav tako so bile zaposlitve za delavce za preprosta dela, voznike, natakarje, kuhinjske pomočnike, vzgojitelje ter poslovne sekretarje.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Aprilska brezposelnost – aprila delodajalci sporočili več kot 13 prostih delovnih mest

Delodajalci so aprila zavodu sporočili 13.133 prostih delovnih mest. Največ delodajalcev je bilo s področja predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, drugih raznovrstnih poslovnih dejavnosti, zdravstva in socialnega varstva ter gostinstva.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja