Go to Top

Amazon Europe – omogočeno poslovanje slovenskim podjetjem!

Amazon Europe postal dostopen tudi lokalnim prodajalcem!

Amazon Europe od 19.2.2020 omogoča  poslovanje tudi slovenskim podjetjem. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je napovedalo rešitev že za november 2019, vendar se je rok zamaknil. Prodaja izdelkov preko spleta tako še nikoli prej ni bila lažja!

Informativni izračun plače

Želite prodajati preko prodajnih kanalov kot je Amazon in niste sigurni glede statusa Vaše obdavčitve?

Amazon Europe – omogočeno poslovanje slovenskim podjetjem!Pri podjetju Data d.o.o. nudimo široko paleto davčnih, pravnih in računovodskih svetovanj. Ponosno opravljamo storitve, ki obsegajo svetovanje pred pričetkom poslovanja, registracijo podjetja ter vodenje računovodskih in ostalih povezanih storitev, ko podjetnik že posluje. Vse na enem mestu!

Naši davčni svetovalci predstavljajo iztočnico za pridobitev potrebnih informacij kako in kaj je potrebno za najbolj učinkovito prodajo na tujih trgih.

Preberite tudi – Koliko bo znašala minimalna plača v 2022?

Amazon Europe predstavlja enega izmed največjih prodajnih kanalov na svetu!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Amazon predstavlja prodajni kanal z izjemno širokim prodajnim dosegom. Poleg prodaje Vaših lastnih izdelkov, se lahko preko njihove platforme poslužite tudi t.i. »drop-shipping« prodaje ali celo služite, kot posrednik oglaševalskega prostora. V letu 2019 je Amazon prijavil več kot 280 milijard ameriških dolarjev neto prodaje. Največ od tega je predstavljal sektor maloprodaje.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Amazon omogoča prodajo z manjšimi logističnimi stroški!

Prodaja preko Amazon-a je bila do letos onemogočena zaradi ne-uskladitve postopkov prodaje z slovensko zakonodajo o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1). Od februarja letos, pa je MGRT-ju  in predstavnikom Amazon-a končno uspelo razrešiti birokratske ovire in omogočiti prodajo tudi slovenskim podjetjem.

Prodaja preko Amazon-a omogoča sedaj slovenskim podjetjem dostop do globalnih trgov brez posebnih logističnih stroškov in preprek .

Za opravljanje prodaje preko Amazon-a potrebujete…

Za prodajo preko Amazon Europe najprej potrebujete registrirati primerno pravno-organizacijsko obliko. Tako zadovoljuje prodaja z registriranim statusom samostojnega podjetnika (s.p.-jem) ali družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.-jem). Ob registraciji ali z do-registracijo je potrebno poskrbeti za vpis primerne dejavnosti pri našem VEM referentu. Spletna prodaja ali prodaja preko pošte je vključena v dejavnost »Trgovina na drobno po pošti ali po internetu« (SKD 47.910). Dejavnost ni posebej regulirana in ne zahteva posebne izobrazbe.

Prodaja preko spleta, kjer se izdelki dobavljajo preko pošte (in ni osebnega prevzema s strani strank), velja tudi za tiho dejavnost in posledično ne pomeni potrebe po pridobitvi uporabnega dovoljenja.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Naj-bolj enostavni pričetki…

Registracija podjetja je na naši VEM točki brezplačna! Zanjo največkrat potrebujete le osebni dokument in davčno številko. V primeru, da niste lastnik stanovanja, hiše ali objekta, kjer bo sedež podjetja potrebujete tudi izjavo lastnika objekta.

Pri našem podjetju Data d.o.o. skušamo celo izkušnjo registracije podjetja narediti čim bolj preprosto, hitro in vodeno iz strani izkušenega svetovalca. Tako nudimo tudi podjetnikom začetnikom in tistim, ki se v podjetništvo šele nameravate odpraviti tudi širok nabor brezplačnih izobraževanj. Ta izobraževanja so Vam lahko v pomoč in pogum za vstop v Vašo naslednji karierno-podjetniški del življenja.

Informativni izračun za normirance

pravno svetovanje

Prevoz na delo in povračilo stroškov po novi Uredbi

DDV za prodajo v tujini!

Posebni pomisleki se pojavijo prav pri temo ali se podjetju izplača postati zavezanec za DDV in pri tem delovati v okvirih DDV sistema. Zavezanec za DDV Vam ni potrebno postati dokler ne bo verjetno,  da bo  v 12 zaporednih mesecih Vaš promet od blaga ali storitev presegal  50.000 evrov. Za DDV identifikacijsko številko morate zaprositi tudi že v primeru, da bo skupni znesek pridobitev blaga znotraj EU v tekočem letu presegla 10.000 evrov.

Posebej je potrebno paziti tudi v kolikor niste DDV zavezanec in želite prodajati drugim pravnim osebam v drugih državah članicah EU – saj morate v teh primerih postati »atipični DDV zavezanec«.

Identifikacija za DDV davčnemu organu za zavezanca poteka elektronsko – preko storitev elektronskega poslovanja FURS e-Davki ali preko sistema e-VEM oz. na točkah »vse na enem mestu« (točke VEM).

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja