Go to Top

Aktivni do upokojitve – subvencije do 11.000€

S 1.9.2019 se bodo ponovno začele zbirati ponudbe za zaposlovanje starejših v programu “Aktivni do upokojitve”. Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je že v letu 2018 vodilo to javno povabilo delodajalcem za spodbujanje k trajnejšemu zaposlovanju starejših brezposelnih oseb. Subvencije se gibljejo med 5.000 in 11.000 evrov!

Informativni izračun plače

Razpis se je s 22.7.2019 začasno zaključil zaradi porabe razpoložljivih sredstev, a predvidoma bodo sredstva ponovno na voljo od 1.9.2019 dlje!

Za več informacij o dodatnih evropskih in nacionalnih spodbudah nas lahko povprašate tudi na razpisi@data.si.

KOMU JE NAMENJENO POVABILO »AKTIVNI DO UPOKOJITVE« ?

V okviru javnega povabila “Aktivni do upokojitve”  bodo ponovno  vključeni stari 58 let in več, a le v kolikor bodo prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb. Javno povabilo “Aktivni do upokojitve” zajema vključevanje starejših brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve (zaposlitev in prijava v prispevke po ZDR-1).

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Pogodba mora, pri subvenciji “Aktivni do upokojitve”, biti sklenjena za polni delovni čas (40 ur/ teden) ali delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti brezposelne osebe (vendar ne krajši od 20 ur na teden)- za nedoločen čas.

Zavod bo upoštevajoč poklic, izobrazbo, delovne izkušnje in osebne kompetence starejših kandidatov. Dajal bo prednost osebam, ki prejemajo denarno nadomestilo za primer brezposelnosti ali socialno varstvene prejemke.

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Splošni pogoji so dosegljivi v »Javnem povabilu«.

Pravni nasvet

KAJ JE Z VLOGAMI PRED 1.9.2019, KI SO BILE ODDANE PO 22.7.2019 ?

V kolikor so bile vloge za povabilo »Aktivni do upokojitve« oddane po 23.7.2019 bo potrebno ponovno oddati vlogo. Vloge prejete od vključno 23. 7. 2019 so namreč zavržene. Predložitev ponudb na javno povabilo “Aktivni do upokojitve” bo zaključen s 30. 6. 2020 do 14.45 ure. Sredstva za zaposlovanje starejših v tem okviru se štejejo kot pomoč po pravilu »de minimis«. Ta je priglašena s shemo »Spodbujanje usposabljanja, zaposlovanja in samozaposlovanja«.

To pomeni, da skupni znesek pomoči, dodeljen enotnemu podjetju, ne sme preseči 200.000,00 EUR v obdobju zadnjih treh proračunskih let. Ne glede na obliko ali namen pomoči ter ne glede na to, ali se pomoč dodeli iz sredstev države, občine ali Evropske unije. V primeru podjetij, ki delujejo v komercialnem cestnem tovornem prevozu, znaša zgornja dovoljena meja »de minimis« pomoči 100.000,00 EUR.

Za ustanovitev podjetja pa se oglasite na naši VEM točki, kjer vas bo naš VEM referent vodil skozi celoten postopek!

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja