Go to Top

7 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo vsak dan

Uspeh je vsota malih naporov, ki jih vztrajno ponavljamo dan za dnem. Na podlagi obsežne Forbesove raziskave so ugotovili, kaj uspešni ljudje počnejo na dnevni bazi. 

Na podlagi intervjujev, ki so jih pri znani reviji opravili z multimilijonarji in milijarderji, svetovno znanimi atleti, pisci (tudi pisatelji) uspešnic ter nasploh uspešnih ljudi, uvrščenih na Forbesovo lestvico, je oblikovanih t.i. sedem dnevnih opravil.

Kaj torej počnejo tisti, ki jim je uspelo?

  1. 7 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo vsak danUspešni ljudje pričnejo dan z neke vrste telovadbo, da pridobijo energijo za ves dan. Lahko gre za raztezanje, jogo, tek , dvigovanje uteži, pozdrav soncu, karkoli.
  2. Uspešni ljudje planirajo potek dneva, preden se lotijo prve naloge. Čas cenijo bolj od vsega, zato planirajo vsako minuto dneva, da ga izkoristijo v največji meri.
  3. Uspešni ljudje najprej opravijo najpomembnejše, najzahtevnejše naloge. Sledijo manjše. Sledijo pravilu 80/20. 20 odstotkov vseh opravil prinese 80 odstotkov rezultatov poslovanja.
  4. Uspešni ljudje tvegajo. Vsak dan sprejemajo tvegane odločitve, saj se zavedajo, da udobnost ne prinaša rasti.
  5. Uspešni ljudje prevzemajo polno odgovornost za svoje življenje in posel. Skratka, za vse, kar počnejo. Nikoli ne iščejo izgovorov, niti ne krivijo drugih za svojo nesrečo, neuspeh ipd.
  6. Uspešni ljudje berejo najmanj 30 do 60 minut dnevno. Za razliko od večine, ki se zabava z gledanjem televizije, uspešni berejo in hranijo svoj um.
  7. Uspešni ljudje so hvaležni. Vsak večer  obnovijo potek dneva, se spomnijo uspešnih reči in so zanje hvaležni. So pozitivno naravnani.

Z našo pomočjo lahko napredujete in se izobražujete tudi vi! Močno vam priporočamo naša podjetniška izobraževanja, ki vam bodo razširila podjetniška obzorja. Obiščite seminarje, kot so npr. Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, Kako uspešno tržimo na spletu? in Kako do “trend” ideje in socialna omrežja za podjetnike?

Pripravil: Gašper Meden

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja