Go to Top

Kdo vse vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja?

Pomoč pri odprtju podjetja - kdo vse vam je lahko v oporo?

Vsak vstop v podjetniške vode je lahko težak, a veliko lažje je, če imate nekoga na katerega se lahko obrnete za pomoč pri odprtju podjetja – bodisi pred registracijo podjetja, med ali za tem. Razložili Vam bomo kakšen je postopek registracije in Vam predstavili, kdo vse Vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja!

Informativni izračun plače

Tisto kar naredi ali zlomi podjetnika je pomoč, ki mu jo nudi okolica!

Izkušnje podjetnikov so izredno usklajene glede nečesa- vsak podvig je lahko uspešen ali neuspešen! Še več kot to, vsak podjetnik je lahko neuspešen večkrat preden postane zares uspešen. A uspešen podjetnik se od ostalih razlikuje prav v tem, da ne odneha, da se izuči in da poišče pravo pomoč, pri pravih ljudeh, za svoje poslovanje.

Pravni nasvet

Prvi v vrsti, ki so vam lahko v pomoč pri odprtju podjetja so… starši, prijatelji in sorodniki!

Imeti ozek krog tistih, ki Vam lahko nudijo pomoč pri odprtju podjetja in premostitvi tistih prvih težav, je najpomembnejše. Družina, starši ali prijatelji so vsi tisti, ki Vam lahko stojijo ob strani in nudijo tiste malenkosti, ki stojijo med Vami in Vašimi sanjami.

Pri sami registraciji podjetja boste na primer potrebovali naslov za podjetje. Vsako podjetje vpisano v register namreč potrebuje določen fizični naslov. Tako Vam lahko nekdo pomaga s tem, da Vam nudi fizičen naslov za podjetje v lastni hiši ali stanovanju. Poštni predal na pošti namreč ne zadostuje. Vse kar potrebujete je izpolnjeno, podpisano in overjeno izjavo lastnika objekta, saj ta izjava dokazuje, da lahko uporabljate ta naslov za podjetje. Overitev je možna tudi na naši VEM točki, brezplačno, ob prisotnosti lastnika tega objekta.

Omenjena izjava ne zavezuje lastnika tega stanovanja ali hiše na nikakršen način. Dejansko le zaščiti lastnika tega objekta tako, da lahko omenjeno dovoljenje za naslov tudi kadarkoli prekliče.

Naša VEM točka vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja! Tudi če imate vprašanja glede registracije in vodenja podjetja!

Naše podjetje DATA ima že skoraj 30 let izkušenj nudenja storitev in svetovanja za podjetnike. Kot Vem točka Vam nudimo pomoč pri odprtju podjetja z brezplačnimi in hitrimi registracijami statusa samostojnega podjetnika (s.p.) ali družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Za termin za registracijo se dogovorite preko telefona 01 600 1530.

V pomoč pri odprtju podjetja smo Vam tudi tako, da v kolikor imate kakšna osnovna vprašanja o registraciji ali podjetništvu, Vam lahko na ta osnovna vprašanja tudi brezplačno in z veseljem odgovorimo. Najbolje, da nam taka vprašanje pošljete kar preko e-maila na naslov data@data.si.

Zavod za zaposlovanje vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja… saj podeljujejo subvencije

 

Potrebujete pomoč pri odprtju podjetja? Z nami je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

V kolikor prvič registrirate status s.p. in niste še nikoli poprej bili morebiten samostojni nosilec dejavnosti, samostojni kulturni delavec, športnik idp. Vam vsekakor pripada olajšava za prispevke v prvem in drugem letu. To ni potrebno urediti drugače kot zabeležiti to v e-davkih ob prvem obračunu prispevkov.

 

V kolikor pa bi potrebovali kakšna sredstva v obliki subvencij se je najbolje obrniti na Zavod za zaposlovanje. Zavod občasno razpisuje subvencije za določene interesne skupine. V določenem obdobju so npr. razpisana sredstva za ženske podjetnice, v drugem obdobju za mlade, v tretjem za starejše itn.. Tako se je najbolje obrniti kar na njih in jih povprašati o tem, kakšna pomoč pri odprtju podjetja je Vam na razpolago.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Slovenski podjetniški sklad vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja

Ste že izdelali načrt za Vaš podjetniški podvig in razmišljate že korak za tem? Poglejte si kakšna pomoč pri odprtju podjetja Vam je na voljo s strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS). Sklad vodi javne razpise in med njimi najdemo razpise za semenski kapital v obliki so-investiranja ali bančnih posojil, mentorstvo in vavčerje za posamične elementa poslovanja, kot je zaščita blagovne znamke, postavitev spletne strani, tržne raziskave ipd..

 

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Na spletni strani Sklada vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja tudi spletna aplikacija za pripravo osebnega poslovnega načrta. Poslovni načrt je dober vir informacij za podjetnika, saj mu je v pomoč pri iskanju in dodelavi detajlov svojega poslovanja, o katerih morda niti ni razmislil. S poslovnim načrtom lahko zarišemo objektivno sliko izvedljivosti poslovne ideje. Predstavlja tudi gradivo, ki ga morate predložiti ob aplikaciji za poslovno bančno posojilo ali ko sodelujete v različnih razpisih.

 

Naš računovodski servis vam je lahko v pomoč pri odprtju podjetja in vodenja le-tega!

Kot smo Vam že omenili imamo že skoraj tri desetletja dolge izkušnje nudenja storitev podjetnikom in kot zrcalo tega je tudi naša računovodska storitev za podjetnike. Pri nas imamo računovodski servis za vse vrste podjetnikov- za s.p.-je, d.o.o.-je, majhne in velike podjetnike. Poleg računovodskih storitev imamo podjetnika v mislih tudi z nudenjem pravnih ali davčnih svetovanj ali morda svetovanja s strani naših strokovnjakov za delovna dovoljenja. Pri nas si nenazadnje lahko uredite tudi virtualni naslov podjetja ali uredite zahtevek za DDV številko. Vse pod eno streho!

Obiščite nas na našem naslovu na Dunajski cesti 136 v Ljubljani in dogovorimo se lahko za informativen sestanek za katerokoli izmed naših storitev.

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja