Go to Top

Ste že prejeli letošnje doplačilo dohodnine? Ne pozabite – rok plačila je 29.5.2019!

Za davčne zavezance, ki so že prejeli od FURS-a informativne izračune dohodnine v svežnju z odpremnim datumom 29.3.2019, se rok plačila za doplačilo dohodnine izteče 29.5.2019. V primeru, da ste podali ugovor na doplačilo dohodnine, omenjen rok ne velja. Če ste v dvomih, se obrnite na naše davčne svetovalce.

Informativni izračun dohodnine

Informacijo o morebitni izdaji na iTočki

Informacijo o morebitni izdaji vašega informativnega izračuna lahko dobite na iTočki, ki je dostopna na spletni strani Fursa. Za odgovor o tem ali je bil informativen izračun izdan in kdaj je bil izdan, je potrebno vpisati davčno številko.

Doplačilo dohodnine v primeru podaje ugovora

Ste prejeli doplačilo dohodnine in potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Rok za ugovor zoper informativnem izračunu dohodnine se je iztekel 29.4.2019. V kolikor je zavezanec v tem roku vložil ugovor, mu zneska ni potrebno poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev. V ugovoru obstaja tudi možnost za uveljavljanje posebnih olajšav. Tako lahko v ugovoru uveljavljate posebne olajšave za vzdrževane družinske člane.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Možnost plačila na obroke

Zavezanec lahko na podlagi podane vloge zaprosi za obročno doplačilo dohodnine ali odlog plačila davka. Pri tem sicer tečejo obresti po obrestni meri 2 % letno. Vloga za obročno plačilo sicer ne zadrži začete izvršbe. Zamuda plačila posameznega obroka pomeni zapadlost plačila neplačanega dela obveznosti in sledi izvršba.

Pravni nasvet

Svetovanje o dohodnini s strani davčnega svetovalca tudi pri nas

Podjetje Data d.o.o. nudi tudi svetovanje s strani izkušenega davčnega svetovalca. Za ponudbo nam opišite situacijo in vprašanja na data@data.si!

Poleg tega podjetje Data d.o.o. nudi tudi računovodske storitve strankam – že skoraj 30 let. Ob tem nudi tudi vse računovodstvu sorodne dejavnosti, kot je npr. pravno svetovanje – in to vse na enem mestu!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja