Go to Top

Dovoljenje za zaposlitev brez kontrole trga dela

Dovoljenje za zaposlitev brez kontrole trga dela

Dovoljenje za zaposlitev  – Po novem Pravilniku, ki je stopil v veljavo 21. 2. 2015, se tujci, ki so večinski lastniki podjetja, zaposlujejo pod istimi pogoji kot ostali tujci, ki niso večinski lastniki podjetja, torej s kontrolo trga dela.

Vse vloge vložene pred uveljavitvijo Pravilnika o spremembah se rešujejo skladno z določili Pravilnika iz leta 2011, torej, po starem.

V kolikor ste imeli namen pridobiti dovoljenje za zaposlitev večinskega lastnika podjetja in še niste oddali vloge, vam svetujemo da se obrnete na naše svetovalce, da najdemo drugo ustrezno rešitev za vas.

Delovna dovoljenja

Eno izmed delovnih dovoljenj je dovoljenje za zaposlitev, na podlagi katerega je mogoča zaposlitev tujca v slovenskem podjetju. Izda se lahko samo na podlagi specifičnih potreb delodajalca. 

dovoljenje za zaposlitev

Dovoljenje za zaposlitev potrebuje državljan tretje države, postopek za zaposlitev tujca, ki je državljan katere izmed držav članic Evropske unije je enostaven in hiter.

Vlogo za dovoljenje za zaposlitev mora oddati delodajalec.

Delavec se v tem času ne more zaposliti na drugem delovnem mestu ali skrajšati polni delovni čas.

Dovoljenje za zaposlitev pa se lahko izda samo, če v evidenci zavoda ni ustreznih domačih brezposelnih oseb. Določeni so še nekateri drugi pogoji, ki se nanašajo na delodajalca (27. člen ZZDT-1). Takšno dovoljenje pa se lahko podaljša, vendar največ za eno leto na vlogo delodajalca.

Druga delovna dovoljenja so osebno delovno dovoljenje in dovoljenje za delo. Delovno dovoljenje je praviloma osnova za pridobitev dovoljenja za prebivanja, ki se izda za enak čas. V primeru, da želite pridobiti kakršnokoli delovno dovoljenje ali dovoljenje za prebivanje, lahko pišete na data@data.si ali pa pokličete na telefonsko številko +386 (0)1 600 1530. Več o naših storitvah za tujce si lahko preberete tudi tukaj.

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb 


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja