Go to Top

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo – kako poteka?

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo je postopek, ki ga lahko družbenik oz. družbeniki opravijo na naši DATA točki. Kako poteka registracija družbe z omejeno odgovornostjo? Kaj je potrebno pripraviti?

Brezplačna registracija podjetja

Kakšni so pogoji za registracijo d.o.o.?

Preden se izvede registracija družbe z omejeno odgovornostjo oz. ustanovitev d.o.o. je potrebno preveriti Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1). V 10.a členu ZGD-1 so namreč določene omejitve o tem, kdo ne more ustanoviti d.o.o. oz. postati družbenik. Med drugim so naslednje določbe: oseba ne sme biti pravnomočno obsojena na kazen zapora zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine, zoper človekovo zdravje ter zoper splošno varnost ljudi in premoženja. Ostale omejitve so opisane v ZGD-1. Za vsa vprašanja in dileme oz. tolmačenje posameznih zakonov se lahko obrnete na naše pravne svetovalce v okviru plačljivega strokovnega svetovanja. Dosegljivi so na 01/600-1530 ali na data@data.si. Za ustanovitev oz. registracijo s.p. ali d.o.o. lahko rezervirate termin tudi preko našega spletnega obrazca!

Izračunajte plačo z našim kalkulatorjem!

Potrebujete pravni nasvet?

Kilometrina 2024

Kaj mora(jo) družbenik(i) vedeti?

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo zahteva tudi nekaj priprave. Zato se je pred postopkom smiselno posvetovati s podjetniškimi svetovalci! Priporočamo tudi, da se udeležite naših izobraževanj. V tem primeru še posebej priporočamo Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja! Preden se prične registracija družbe z omejeno odgovornostjo, je potrebno, da imajo družbenik(i) izbrano ime podjetja. Hkrati morajo tudi že vedeti katere dejavnosti bodo registrirali. Pripravljen morajo imeti tudi ustanovitveni kapital v znesku 7500 evrov.

Izračun dnevnice 2024

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo na DATA točki

Ko se registracija družbe z omejeno odgovornostjo izvaja na DATA točki, veljajo nekateri pogoji. Bodoči družbenik(i) in zastopnik(i) podjetja mora(jo) biti pri postopku registracije osebno prisotni. Svojo istovetnost pa izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom. Ustanovitveni kapital d.o.o. mora biti v denarju, in sicer v najmanjšem znesku 7500 evrov. Registracija družbe z omejeno odgovornostjo na DATA točki pa ni možna, če želi(jo) družbenik(i) za ustanovitveni kapital nameniti osnovna opredmetena sredstva ter takrat, ko želita podjetje ustanoviti zakonca, ki bosta v njem oba družbenika. V omenjenih primerih se registracija d.o.o. opravi pri notarju, kar vpliva na dodatne stroške. Na DATA točki pa je postopek ustanovitve d.o.o. brezplačen.

Interni akti podjetja

Če je tudi v vašem načrtu ustanovitev s.p. ali odprtje d.o.o. nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. V primeru vprašanj se lahko posvetujete z našimi izkušenimi podjetniškimi svetovalci.

Prijava na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja