Go to Top

Znanja in izkušenj ni nikoli preveč

Ljudje smo “sprogramirani” tako, da delujemo po liniji najmanjšega odpora. Ponekod ta ne preveč zapletena taktika deluje – le spomnimo se “plonkanja”, vendar v svetu podjetništva to ni ravno zagotovilo uspeha. Prej nasprotno, trdo delo in učenje sta osnova, nekaj sreče pa pika na i pri doseganju uspeha.

Znanja in izkušenj ni nikoli preveč

Lahke poti ni

Verjetno se je že vsak izmed nas že velikokrat vprašal, zakaj nekaterim uspe, kaj je bistvenega pri  razlikovanju med uspešnimi in manj uspešnimi podjetniki. Edino zagotovilo uspeha je, da ni zagotovila. Spodleti vsem, tudi največjim med največjimi.

Poslovni uspeh zahteva dolgotrajen in konstanten trud in delo. Uspešen poslovnež bo vedno pripravljen garati in slediti svojim ciljem. Pri tem se ne ozira na to, da bo občasno storil kako napako. Da bi se le tem čim bolj izognili, je potrebna temeljita priprava za vsak nov projekt.

Dobrih priprav pa ne more biti brez konstantne želje po učenju z več področij. Kot podjetnik si pač ne morete privoščiti neznanja oziroma situacije, kjer po domače povedano “nebi imeli pojma”.

Nihče ne ve vsega

Pridobivanje novih znanj vam lahko vzame kar nekaj časa, ki pa vam ga, tako kot vsakemu podjetniku, kronično primanjkuje. Za uspešen nastop na trgu morate poznati tako osnove računovodstva, marketinga, zakonodaje s področja dela,…

Številni pisci ponujajo take in drugačne nasvete, kako uspeti v najkrajšem možnem času. Precej teh teorij je pošteno privlečenih za lase, kajti popolnoma vseh dejavnikov ljudje pač ne moremo nadzirati. Če pa berete biografije uspešnih ljudi in uspešne podjetniške zgodbe (tudi tiste iz druge strani zakona) pa je vsem skupna vsaj ena lastnost: bili so željni znanja.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja