Go to Top

Želite registrirati s.p. v novem letu, potem imamo nekaj nasvetov za vas!

Želite registrirati s.p. v novem letu, potem imamo nekaj nasvetov!
Želite registrirati s.p. v novem letu, potem imamo nekaj nasvetov!

 

Želite registrirati s.p. v novem letu, potem imamo nekaj nasvetov!

 

 

V kolikor želite postati podjetnik in registrirati s.p. v novem letu potem boste morali slediti nekaterim zapovedim:

  • Registrirati s.p. z novim letom pomeni dogovoriti se za obisk SPOT točke že v decembru
  • Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

    Registracija s.p.-ja zahteva obisk SPOT točke vsaj dan ali dva pred željenim datumom vpisa v register. Tako mora bodoč podjetnik, ki bi želel biti vpisan v register s 1. januarjem prihodnjega leta obiskati SPOT točko vsaj nekaj delovnih dni poprej. Dejansko pa je najbolj optimalno nekaj tednov prej, saj lahko pride do kakšne nevšečnosti, če na primer nimate pravilno izpolnjene izjave lastnika objekta ali kaj podobnega. V kolikor želite registrirati s.p. z novim letom lahko opravite postopek registracije s.p.-ja do 30 dni vnaprej – z točno določenim datumom vpisa v register.
  • Registrirati s.p. z novim letom pomeni biti na postopek registracije pripravljen
    Postopek registracije zahteva veljaven oseben dokument, davčno številko in v kolikor niste lastnik objekta, kjer bo sedež podjetja, tudi overjeno izjavo lastnika objekta. To mora lastnik overiti osebno na naši SPOT točki ali Upravni enoti ali pri notarju. Na naši SPOT točki je ta overitev brezplačna.
  • Registrirati s.p. z novim letom pomeni povprašati računovodjo o temu ali se bo potemtakem splačalo voditi knjigovodstvo po normiranih ali dejanskih stroških.
  • Registrirati s.p. z novim letom pomeni, da se bo sam vpis izvedel s prvim delovnikom v novem letu - ampak za nazaj. Tako bo datum, ko je podjetje začelo poslovati dejansko lahko 1. januar 2019.
  • Registrirati s.p. z novim letom ne pomeni registracije z 31.12. ali prej, saj bo v tem primeru potrebno izdelati zaključno bilanco za tekoče leto. Oddaja te pa je zahtevana do konca marca.


Ustanovitev podjetja

Kje registrirati s.p.?

Ustanovitev s.p. je hitra in enostavna na naši SPOT točki. Za brezplačno registracijo s.p., nam pišite na naslov data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530.

Rezervirajte termin

Da bo postopek stekel čimbolj gladko je najbolje kontaktirati našo SPOT točko za termin. Naši svetovalci Vas bodo vodili čez postopek in Vam ga čimbolj olajšali. Glede izbora računovodje pa si preberite naš članek »Dober računovodja – pametna poslovna naložba« .

DATA d.o.o

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

 

 
 
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja