Go to Top

Za zaposlovanje brezposelnih podjetjem na voljo do 7.000 evrov

Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo Zaposli.me 2017–2019, ki spodbuja zaposlovanje brezposelnih iz vse Slovenije. Program omogoča, da delodajalci za zaposlovanje brezposelnih pridobijo subvencijo od 5.000 do 7.000 evrov. Skupno je na voljo subvencij za 9.526 brezposelnih.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Kakšne so prednosti in slabosti samozaposlitve?

Več informacij

Program Zaposli.me 2017–2019 je namenjen spodbujanju zaposlovanja in izboljšanju zaposlitvenih možnosti brezposelnih, ki so dopolnili 30 let ali več in se težje zaposlijo. Hkrati program prispeva k zmanjšanju neskladij med ponudbo iskalcev zaposlitve in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela, so pojasnili na Zavodu.

Za zaposlovanje brezposelnih je tako na voljo dobrih 50 milijonov evrov, ki jih prispevata Slovenija (20 odstotkov) in Evropska unija iz svojega socialnega sklada (80 odstotkov). Od tega je 60 odstotkov vseh sredstev namenjenih za zaposlovanje brezposelnih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 40 odstotkov pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Prijava na izobraževanje

Kdo izmed brezposelnih se lahko vključi v program?

Zavod bo v subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih, ki traja najmanj leto dni, vključil brezposelne iz svoje evidence, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

zaposlovanje brezposelnih

  • so dopolnili 30 let ali več in so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • so starejši od 50 let in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • so dopolnili 30 let ali več, imajo končano največ osnovno šolo in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • so dopolnili 30 let ali več ter bodo, po vključitvi v program socialne vključenosti in aktivacije, znova postali dejavni na trgu dela.

Če ste brezposelni in izpolnjujete enega izmed omenjenih kriterijev, se lahko obrnete na osebnega svetovalca, ki ga imate na uradu za delo. Ta vam bo svetoval glede možnosti vključitve v program Zaposli.me. Vabljeni pa tudi k branju prispevka Iščete zaposlitev? Odločite se za podjetništvo! in k obisku našega brezplačnega seminarja Prednosti in slabosti samozaposlitve.

Prijava na izobraževanje

Kateri delodajalci lahko pridobijo subvencije za zaposlovanje brezposelnih?

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni. Delodajalci, ki se bodo vključili v program, bodo za zaposlovanje brezposelnih prejeli subvencijo od 5.000 do 7.000 evrov.

Pri tem na Zavodu opozarjajo, da morajo delodajalci z brezposelno osebo skleniti delovno razmerje, ki mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto za polni delovni čas (40 ur na teden) oziroma za krajši delovni čas (v skladu odločbo o invalidnosti). Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo. Prav tako pa morajo delodajalci, če želijo prejeti subvencijo za zaposlovanje brezposelnih, natančno upoštevati navodila za oddajo ponudbe na javno povabilo. Ta so natančno predstavljena na spletni strani Zavoda.

Povabilo za zaposlovanje brezposelnih je sicer odprto do porabe razpoložljivih sredstev, a najdlje do 31. 7. 2019, ko se izteče skrajni rok za predložitev ponudb. Delodajalci lahko ponudbo oddajo samo elektronsko, in sicer na Portalu za delodajalce.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja