Go to Top

Zagon inovativnih podjetij v letu 2018

Mladim inovativnim podjetjem s potencialom rasti bodo tudi letos na voljo nepovratna sredstva v višini do 54.000 evrov. Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo razpis Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2018 predvidoma objavil 16. marca.

>>> Še je čas, da na VEM točki DATA opravite postopek za ustanovitev podjetja in na razpisu pridobite zagonska sredstva. Če imate konkretna vprašanja, se oglasite na brezplačnem Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Razpis za zagon inovativnih podjetij omogoča mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest pridobitev zagonskega kapitala v višini do 54.000 evrov. SPS bo besedilo razpisa objavil v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani predvidoma 16. marca 2018.

Na razpis se bodo lahko prijavila mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki so razvojno naravnana ter imajo tehnološko zahtevnejši in inovativen projekt. Pogoj je, da so bila ustanovljena v obdobju od 1. 1. 2017 do 15. 3. 2018. Postopek za ustanovitev podjetja sicer lahko brezplačno opravite tudi na VEM točki DATA.

Vloge bodo ocenjene na podlagi sledečih meril:

zagon inovativnih podjetij

  • dosežene točke na DEMO dnevu v okviru pred-selekcijskega postopka tekmovanja Start:up Slovenija 2018,
  • višina osnovnega kapitala / višina podjetnikovega kapitala / višina zadružnega kapitala na dan 31. 3. 2018,
  • inovativnost,
  • strategija trženja in pretežni prodajni trg,
  • reference in zaposlenost lastnikov v podjetju.

>>> Ima vaša ideja potencial za zagonska sredstva? Preverite na našem brezplačnem izobraževanju in si preberite prispevek Ideje za zagonska sredstva

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

S finančno spodbudo hitrejši razvoj produkta

Spodbude iz razpisa bodo novonastalim podjetjem omogočile hitrejši in intenzivnejši razvoj produkta ter izboljšanje tržnega položaja, so prepričani v SPS. Gre namreč za spodbudo start upom, ki so v fazi iskanja rešitve za identificiran problem na trgu oziroma razvoja prototipa in testiranja trga.

Kot v preteklih letih, je sodelovanje in tekmovanje v okviru Start up Slovenija 2018 tudi letos priporočljiv element pred prijavo na razpis. V okviru tekmovanja lahko podjetja pridobijo do 35 točk za potrebe javnega razpisa. Spletna prijava na tekmovanje Start up Slovenija 2018  je odprta do 20. marca 2018.

Kje pridobiti vse informacije o razpisu P2 za zagon inovativnih podjetij?

Vse informacije o tem, kako se prijaviti na razpis P2 za zagon inovativnih podjetij, kateri so razpisni pogoji in kriteriji ter kako poteka postopek pred-selekcije, ki se zaključi z nastopom najboljših ekip na DEMO dnevu, boste dobili na dogodku Forum 100% Start up. Ta bo potekal 5. marca 2018 v Tehnološkem parku Ljubljana. Lahko pa se s konkretnimi vprašanji obrnete tudi na naše strokovnjake za razpise, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja