Go to Top

Podaljšanje poenostavljenega zaposlovanja tujih delavcev – še do konca leta 2024

Podaljšanje poenostavljenega zaposlovanja tujcev je bila potrjeno, v četrtek, 26. septembra 2024, na seji vlade. Ukrep je podaljšan za 3 mesec in sedaj velja do konca leta 2024. ukrep je bil sprejet kot odgovor na naraščajoče potrebe gospodarstva po delovni sili ter na izzive, s katerimi se soočajo delodajalci v različnih sektorjih. Potrebujete pomoč pri zaposlovanju tujcev in pridobivanju delovnih dovoljenj? Obrnite se na naš oddelek za tujce, ker vam svetujejo izkušeni svetovalci. Za termin svetovanj nas pokličite na 01/600 15 30 ali nam pišite na [email protected].

Izračun plače

Podaljšanje poenostavljenega zaposlovanja tujih delavcev  – podaljšana za 3 mesece

Do konca leta je vlada podaljšala začasno ureditev, ki so jih sprejeli poleti v interventnem zakonu, na področju opravljanja dela tujih delavcev Sloveniji. Ukrep je bil v veljavi do konca septembra in je sedaj podaljšan do konca leta.

Odločitev o podaljšanju, tako pravijo na ministrstvu, je bila posledica zaznanih pozitivnih učinkov v obdobju trajanja ukrepa.

Ustanovitev podjetja

Potrebujete pravni nasvet?Vse o normiranem s.p.

Podaljšanje poenostavljenega zaposlovanja tujih delavcev – zaposlovalci

Na strani delodajalcev so sicer zadovoljni s krajšim postopkom zaposlovanja tujcev, vendar opozarjajo, da ne zadošča vsem potrebam v gospodarstvu in opozarjajo, da se na nekaterih področjih še vedno srečujejo z omejitvami. Izpostavljajo problematiko prevoznikov in napotenih delavcev, ki v primeru skrajšanega postopka ne morejo opravljati prevozov v tujini.

Kilometrina 2024

Podaljšanje poenostavljenega zaposlovanja tujih delavcev  – interventni zakon

Spomnimo, interventni zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE) je začel veljati konec julija. Poleg poenostavljenega postopka zaposlovanja tujih delavcev je odpravil tudi krajevno pristojnost upravnih enot pri obravnavi vlog tujih delavcev. Omogoča namreč pridobitev t.i. začasnega dovoljenja, ki tujim delavcem omogoča zakonito delo in prebivanje v Sloveniji medtem, ko je postopek na upravni enoti še v teku.

Razmišljate o odprtju podjetja? Podjetje lahko odprete na DATA točki. Za termin za registracijo nas pokličite na 01/600 15 30 ali nam pišite na [email protected].

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja